donderdag, april 05, 2007

04/04: Mevrouw KGB'ermans

Jaja, daar ben ik druk mee bezig: met die horizon te verbreden. Als je bedenkt waar ik vandaan kom: wat hulpeloos liggen spartelen in een wiegje, daarna wat rollen op een speelmatje, dan zitten op dat matje en nu: kruipen maar!! Ik ben er goed mee weg nu hoor en kan me zaaaaalig amuseren met heel de living (nu niet dat dat zo'n weidse vlakte is, maar toch ;-) ) te verkennen. En dus is mama's job nog meer full time geworden: erop letten dat ik niets doe wat niet mag. En da's een hele lijst hoor: ik mag niet aan stopcontacten komen (terwijl die er juist zo fascinerend uitzien), ik mag niet aan kabels trekken (en da's nochtans tof, want dan komen er altijd toetsenborden naar beneden vallen enzo), ik mag de krant die op de salontafel ligt niet in friet vaneen trekken, noch glazen ervan duwen ofzo (ja, du-uh! waarom zet je dat daar dan allemaal op!), ik mag de trap niet op (niet dat ik dat al kan, maar 't is 't principe hé!), ik mag niet van gras eten buiten, ik mag niet in mijn pamperemmer snuisteren (hey, onlangs vond daar iemand daar 100.000 euro in hoor!), enz.. Enfin: het is hier dus een echt strafkamp. Hitler: eat you heart out!

Daarenboven ben ik dan ook nog verkouden deze week. :-( Eerst leek ik er na 3 daagjes vanaf te zijn maar toen kwam het ineens terug en nu zit ik er nog steeds mee. Ik heb het al snel doorgegeven aan papa, maar mama die wil het deze keer niet. Schoon is dat hé? Niet eens solidair zijn met ne mens. Pfuh! Nuja, 't is te hopen dat ik er snel vanaf ben, want ik slaap er wat slechter door. :-(

Wat ik deze week geleerd heb: keihard splenzen in het bad! En niet zomaar wat met je handen in het sopje roeren hé. Neenee, the real thing: snoeihard molenwieken met die armen! Het doel is: alle hoeken van de badkamer van water voorzien. :-)

Verder heb ik deze week mijn roeping gevonden: ondervraagster bij de KGB! En dus ben ik al een paar dagen in een vreemd Russisch taaltje op strenge toon enkele ondervraagtechnieken aan het oefenen. Vanaf nu mogen jullie me Mishka noemen. 8-)

Tot volgende week!

Liefs,
E-mishka.