zondag, augustus 31, 2008

AUGUSTUS: Eén pot nat of eneke met vet?

Dag mannekes!

Man, man, wat was augustus weer een drukke maand! Er is dus weer veeeeel te vertellen!

Het belangrijkste is wel: IK GA OP HET POTJE!! Zomaar, ineens, na maanden van desinteresse, deed ik op vrijdag 22 augustus mijn eerste bewuste plasje in mijn potje. En ik doe nog veel ongelukjes natuurlijk maar ik ben er toch vrij goed mee weg.

Het tweede belangrijke ding is: IK GA NAAR DE CRECHE! Jaja, dames en heren: jullie lezen het goed! Op dinsdag en op donderdag ga ik van 2 tot 5 bij kindjes spelen en ik kan jullie zeggen: ik vind het super!! Ik was al maanden hele dagen de oren van mijn oudjes hunne kop aan 't zagen (het eerste wat ik 's morgens zei was meestal: "vandaag met kindjes spelen?") en aangezien mama niet elke dag met mij naar de speeltuin kan gaan en ze dit sowieso een goeie voorbereiding voor de kleuterschool vinden, is dit dus een ideale oplossing. En toeval of niet: ik ben er veel rustiger en braver door geworden. Ik krijg nu veel meer prikkels ook hé. En het feit dat ik nu ineens op 't potje ga, is ook geen toeval denk ik; ik zie dat daar van de andere kindjes hé.

Over kleuterschool gesproken: daar zijn we vorige vrijdag nog eens langs geweest; het was daar ontmoetingsdag voor alle kleutertjes (je leest het goed: ik ben dus bijna KLEUTER ipv PEUTER!) die dit schooljaar voor 't eerst naar school gaan. Ik heb dus al nekeer mijn toekomstige klasgenootjes kunnen gaan uitchecken en ik zie dat volledig zitten. Veel jongetjes, maar dat vind ik helemaal niet erg. 8-) En een lieve juf heb ik ook al.

Verder heb ik weer bokkesprongen gemaakt in mijn taalontwikkeling. Ik kan me nu eigenlijk zo goed als volledig verstaanbaar maken; zinnetjes van 4, 5 woorden maken èn tot 10 tellen (en bewust hé, niet als rijmpje).

Wat ik nu ook doe, is komen vertellen wat ik gedaan heb. Als ik met papa een uitje op de fiets gemaakt heb of als mama mij komt halen van de crèche, dan vertel ik honderduit over mijn belevenissen: "Mama! Liedje zongen!" "Mama!! Koek gegeten!" "Mama, Elise flink op potje gegaan!" Superleuk!!

Wat nog niet zo goed lukt, is het onderscheid weten tussen "alstublieft" en "dank u". Als ik in de winkel een vleesje krijg en mama vraagt: "En wat zeg je dan?" zeg ik steevast "Alstblieft!" Hilariteit alom natuurlijk en dat is waarschijnlijk de reden waarom ik het nog niet vastheb. ;-)

Wat mij beter afgaat, is de eerste vorm van liegen die de kop opsteekt. Dat gaat dan zo:

"Mama!! (Want ik doe de laatste tijd niet liever dan mijn zinnen beginnen met de naam van de aangesprokene) Puzzel kapot gedaan!"

"Oeioei, en wie heeft dat dan wel gedaan?"

"Stinky!! Stinky gedaan!"

Mama vindt dat precies wel grappig maar of ze er in trapt, betwijfel ik een beetje.

Verder kent mijn Dora-obsessie nu ongekende hoogten: ik ben niet content als ik een andere onderbroek of pyjama moet aandoen dan die van Dora, ik wil op TV naar niets anders meer kijken dan naar Dora, en tijdens in mijn Lego-marathons (man, wat ben ik dààr ook zot van!) speelt Dora steevast de hoofdrol. Ik speel ook steeds vanalles na uit de afleveringen die ik gezien heb. "Zwieber niet stelen!" klinkt het dan ineens vanuit mijn speelhoek. Of "Kijk dan eerst eens even goed op de kaart" horen de oudjes mijn dan in mijn bedje zingen.

Oh, ja: heb ik al verteld dat ik de overzetboten van mijn mama heb geërfd? Maatje 42 heeft zij en aan dit tempo zit ik aan die maat voor ik naar het lager moet. In juni had ik nog maatje 23 en toen ineens, een goeie maand later zat ik niet aan maatje 24 maar aan maatje 25. Ik zal de schoenentijd wel inbrengen!

Tot slot nog even meegeven dat ik zwaaaaar aan het aftellen ben naar 8 september: dan gaan we naar Center Paaaaaaaaaaarcs!! :-))))))

Salukes!

Liefs,
E-lise.

2 Comments:

Anonymous tante sas said...

mai zeg jij wordt groot :-O zoveel ineens dat er gebeurt, je tante sas wordt er zowaar duizelig van:-)
PROFICIAT liseke dat je nu op t potje gaat! en daarbij dan een boekje lezen heb je zeker van de papa gezien? :-p
en naar de crèche op dezelfde dagen en uren als je neefje arne, moet ook lukken zeg. Alleen vindt arne het niet zo superleuk als jij hoor. Maar jij bent dan ook al een flinke grote meid hé (met grote voeten héhé).
en liegen? tssss ;-) goed dat je het op stinky kunt steken natuurlijk :-p
allé hou die jongetjes daar op de crèche maar goe in t gareel, een bank vooruit en een kus van tante sas.
ben je eigenlijk aan t zingen en/of dansen op de foto met je Dora-pyamaatje aan? mevrouwtje Dora :-D

1:01 a.m.  
Blogger elise said...

Ik was aan 't zingen èn dansen zoals de Dora op mijn pyjama. :-)

9:52 a.m.  

Een reactie posten

<< Home