donderdag, mei 29, 2008

JUNI: Er was er een jarig, hoera, hoera!

Hallo iedereen!

Mannekes, mannekes, dat 3de levensjaar is wel erg druk begonnen hoor!

Vooreerst was er natuurlijk mijn verjaardag! Die hebben we erg leuk gevierd met familie en vriendjes. Veel gespeeld, gelachen en cute zitten wezen in mijn outfitje. En ooooveral waar je keek, was er Nijntje: op de ballonnen, op de slingers, op de bordjes, op de bekertjes, enz.. Zelfs op de taart stond er een Nijntje! En cadeautjes dat ik gekregen heb! Een loopfiets, een pop + bedje en vanalles om haar te verzorgen en kleden, een pop voor in bad, een Dora-pop, puzzels, boekjes, een knutselpakket,.. Ik zal mij de eerstkomende tijd niet vervelen denk ik.

Naast Beertje Boenie die ik eerder al afsnoepte van mijn mama, heb ik nu ook haar alleroudste knuffel ingepikt: haar Lammetje Lieflaf. Die heeft ze al van toen zij ook nog heel kleintjes was (flink wat decennia geleden dus) en ik ben er helemaal gek van.

Waar ik ook gek van ben, is Dora. Ik had van iemand een Duplo-setje gekregen met zo'n Dora-popje bij en sindsdien is het al Dora wat de klok slaat. Even leken de Nijntjesfeestelijkheden hierdoor zelfs in het water te vallen maar uiteindelijk bleek dat dat pienter konijntje toch ook nog altijd een favoriet is.

Taal dan. Dat heeft alweer een fikse sprong gemaakt. Ik maak nu echt wel al zinnetjes à la "Elise lekker dodo daan" enzo. Sooo cute! :-)

De verkleinwoorden heb ik ook ontdekt. Die krijgen een erg schattige uitgang, want ik zeg bvb soepie, lampie, koekie, enz.. :-)

Een nieuwe hobby van me is in mama's schoenen rondlopen. Erg fascinerend is dat. Vandaar ook de nieuwe leeftijdsbanner op de hoofdpagina hé. ;-)

Verder zijn we voor het eerst naar de zoo geweest! Man, man, man! Zoveel beesten heb ik nog nooit bij elkaar gezien! Ik vond het allemaal erg leuk maar van de olifanten had ik precies wat schrik. Die zijn wel èrg groot hoor!

Maar wat ik nòg fantastischer vond, was de treinreis! Misschien hebben jullie het filmpje al gezien? Daar zie je hoe ongelofelijk verwonderd ik was toen de trein vertrok. Mijn hoofdje zwiepte helemaal van links naar rechts in een poging te bevatten wat er aan het gebeuren was.

We zijn ook een middagje aan zee geweest. Ik vond het superspannend, al dat water en die golven en stond dan ook luid kirrend en hevig armenwapperend aan de rand op en neer te springen. :-)

En dat ik naar het feest van mijn toekomstige school geweest ben! En dat ze daar mijn gezichtje geverfd hebben! Dat vond ik iets raars ze; het duurde een tijdje voor ik besefte dat die kat in de spiegel wel degelijk gewoon mijn lieve zelve was.

Nog 2 dingen die ik gekregen heb en waar ik zot van ben: ne schommel! Dat de oudjes dat niet eerder kochten! Ze weten toch hoe graag ik "wiee"? Alleszins: hij hangt daar nu in de boom te bengelen en af en toe dan bengel ik eens een half uurtje mee hé. En dan nog krijsen als ik er uit moet. :-)

Het tweede ding zijn 2 vissen! Zoooooo leuk om naar te kijken! Ze heten Kwik en Blubke (ja, het gevoel voor humor van mijn oudjes is hilarisch) en dus weer 2 nieuwe huisgenoten erbij. Gelukkig ruiven ze niet zo gelijk de andere beesten hier in huis. En dan heb ik het nog niet over mijne papa! ;-)

Allez, ik ga jullie laten. Vraag me af of juli ook zo druk en spannend zal zijn.

Liefs,
E-lise.