donderdag, januari 01, 2009

JANUARI: Cocoon crèche

Hallo!

Heel saai was januari niet, maar toch blijkbaar rustig genoeg om mij weer helemaal op mijn plooi te laten komen. Ik werd stilletjesaan weer de oude Elise: vrolijk opstaan, vrolijk gaan slapen, niet meer zo angstig enz.. Een grote opluchting voor de oudjes en aangenamer voor iedereen. En dus kan ik er maandag 2 februari aan beginnen, aan mijn grote schoolavontuur! Immens spannend is dat toch hoor! Mijn boekentasje en een paar kleren zijn gelabeled, ik heb mijn juf en school nog eens gezien,.. Ik ben er klaar voor!

Ik ben er trouwens van overtuigd dat ik 2 juffen ga hebben. Mama vroeg onlangs of ik nog wist hoe mijn juf heet en ik zei: "Juf Frouw". "Neenee, Juf Lut" zei mama. Maar ik blijf dus koppig zeggen "En ook Juf Frouw". ;-)

Bij het starten op school hoort ook het afscheid van de crèche. Ik ga mijn lieve Moekes missen daar hoor; die dat half jaartje zo goed voor mij gezorgd hebben! Ik heb heel mooie cadeautjes gekregen van hun (oa een toverstaf waar ik heel de tijd "spocus spocus spats" mee loop te zeggen) en een mooie afstudeerhoed.

In een ander soort school zijn mama en ik begon met turnlessen. We zitten daar dan met zo'n 7 kleutertjes en hun mama's en kunnen naar hartelust springen, kruipen, dansen, rennen en spelletjes spelen. Super!

Zeg, hebben jullie het ook zo koud gehad in het begin van de maand? Brrr.. Dat was wat hé. De grote vijver aan het Bospark hier lag helemaal bevroren en dat heeft voor serieus wat winterpret gezorgd. Zo fijn al die sneeuw en dat ijs!

Nog over dat koud hebben: als ik mijn oudjes zie knuffelen, zeg ik dus een beetje jaloerzig en koddigweg dat ik het ook koud heb. ;-)

Sinds deze maand proberen de oudjes me ook op de grote wc te laten gaan ipv op mijn potje. Zeker met de zomer en de daarbij horende daguitstapjes (ah, ja, want middagslaapjes ga ik dan ook steeds meer kunnen missen), lijkt me dat wel handig!

Allez, ik ga jullie laten want ik moet goed uitgerust zijn voor school hé! Denken jullie allemaal aan mij (en aan mijn mama ;-)?

Liefs,
E-lise.

1 Comments:

Anonymous tante sas said...

liseke, een fijne eerste schooldag toegewenst! tante saskia zal aan je denken maar ook wel veel aan je mama en een beetje je papa die een traantje gaan wegpinken :-)

12:53 a.m.  

Een reactie posten

<< Home