maandag, november 03, 2008

NOVEMBER: Casa nova!

Hallo iedereen!

We zitten in ons nieuwe huisje!!!! En het is hier leeeeeeeuuuuk!! Het is hier groter, ik heb een mooie nieuwe kamer, er zijn hier kippetjes, een grote tuin, kindjes in de buurt, enz.. Het kan hier niet op! Ik heb van heel de verhuis weinig geweten eigenlijk; eens een ongelukje tijdens het middagdutje en de 2de nacht wat gehuild enzo maar voor de rest vind ik het hier alleen maar super. We hebben ook heeeele lieve buren die een tekening voor mij in de bus hadden gestoken!

Jammer genoeg heeft november ook wel grotendeels in het teken gestaan van ziek zijn. :-( De ene verkoudheid na de andere en alles werd steeds maar erger. Op een gegeven moment had ik zelfs een paar keer bijna 40° koorts en wou ik bijna niets meer eten. Vandaag trouwens ook weer; 't is iedere keer een beetje beter en dan komt het weer terug. Mama gaat maandag eens met mij naar de kinderarts want het duurt nu toch wat lang.

Maar november stond ook in het teken van het ontdekken van de wereld van zelf verhaaltjes verzinnen. Ik was al een grote fan van voorgelezen te worden: op de schoot, naast de schoot, in mijn zeteltje,.. en dan maar met grote ogen naar mama en papa zitten kijken en luisteren naar het verhaaltje. Ik zou het ùren kunnen doen. Als het een verhaaltje was dat ik al vaak gehoord head en mama of papa dierf al eens een woordje veranderen of een paragraaf overslaan, riep ik ze snel tot de orde en verbeterde hen eigenwijs.

Maar nu heb ik dus ontdekt dat je mama en papa niet altijd nodig hebt! Je kan je ook neerzetten met een prentenboekje en zèlf een verhaaltje verzinnen! Je kan ook naspelen wat je mama en papa altijd hebt horen vertellen. Allemaal superleuk. En koddig voor de oudjes om af te kijken. ;-)

Puzzelen is ook nog een grotere obsessie geworden dan hiervoor. Ik maak nu vrij vlot een nieuwe puzzel van zo'n 20 stukjes. Ik weet het! Ik word verhaaltjespuzzelaar! :-)


De liefde voor staartjes is deze maand ook goed doorgebroken. Maar ik laat ze wel nooit lang zitten. Als ze ze in de crèche maken vreemd genoeg wel; dan laat ik ze ùren inzitten. Mijn mama is lichtjes beledigd.

Oh, ja: ik ben goedgekeurd voor school hé! Oef zeg! :-) Nee, serieus, de oudjes hebben het er even met de crèche over gehad en daar zeiden ze dat ik echt wel rijp ben voor school: ik kan me verstaanbaar maken, ben sociaal en zindelijk. Nog een maandje en het is zover! Alweer iets spannends! Maar eerst nog Sinterklaas en Kerstmis natuurlijk. December wordt een leuke maand!

Tot dan!

Liefs,
E-lise.