vrijdag, juli 16, 2010

JULI/AUGUSTUS: Vakantie = keivermoeiend

Hallo iedereen!

Pfffff.. Ik ben KEIMOE ze mannekes! "Rust maar eens goed uit in de vakantie" zeggen ze dan. Ja, amai mijne frak, ik ben nog nooit zo moe geweest!

Eerst was er de Efteling. Dat vond ik net als vorig jaar weer super hé! Met dat verschil dat ik nu nog beter al die sprookjes ken en op meer attracties kon natuurlijk! Blijft toch het keizaligste pretpark dat er is!

Toen was er sportkamp. Een hele week lang elke morgen springen, lopen, spelen,.. Man, man! Ik heb nogal nekeer keiveel spieren nu hoor!

En alsof dat nog niet genoeg was, was er toen een danskamp! Een hele week lang elke middag dansen alsof ons prinsessenleven er vanaf hing! Maar dat vond ik keileuk, niettedoen! We mochten echte prinsessenkleren aandoen, optreden voor de mama's en papa's en we kwamen er ook nog eens mee in de krant!

Dan waren er ook nog de Gentse Feesten. Daar was keiveel te zien; we zijn naar 2 kindertheaters geweest, hebben de kermis gedaan, optredens gezien, enz..

En dan waren er alweer Lokerse Feesten. KEIveel op de molentjes gezeten daar en ook veel eendjes gevangen. Maar als primeur: ikke in de elastieken! Echt keibangelijk! Zo op een trampoline, maar één die nog keiveel hoger gaat!


We zijn ook naar de zoo geweest. Dat is altijd leuk hé; beestjes kijken. :-) Al vind ik dat reizen met de trein ook keifijn.


Ondertussen ligt hier thuis een nieuw terras en wat doet ne mens op zo'n keigroot terras? Fietsen natuurlijk! Kilometers en kilometers fietsen! "Kijk, Elise Mercx is daar weer!" zeggen de mensen dan. Keimaf.En om een mens tussen al die kampen en uitstapjes nog wat extra af te beulen, kwamen er ook af en toe vriendinnetjes spelen, ging ik bij hen of ging ik naar oma & opa. Totaal afgepeigerd ben ik jong. Keiblij, maar afgepeigerd!

Ik ben ook wel eens naar de dokter gemoeten. Ik was begin juli ziek geworden op een verjaardagsfeestje en kloeg sindsdien regelmatig over buikpijn. En dus wou de kinderarts op veilig spelen en me onderzoeken. Eerst moest ik in een potje plassen. Dat vond ik best grappig want 't was allemaal op papa zijn handen. 8-)
Toen kwam er eens scan. Zo'n keigroot apparaat dat veel lawaai maakte. En dan maakte de dokter een echo van mijn buik. Ik dacht dat de dokter tegen mijn buik ging roepen en dat er dan een stem zou weerklinken maar nee. 't Was alwéér iets grappigs, want dat kriebelde keiveel!
Enfin: alles was in orde, alleen zit er dikwijls te veel kaka in mijn buik en daar komt de buikpijn van. Het ijzer dat ik moet nemen, doet er natuurlijk ook geen goed aan. Nog meer drinken en fruit eten dus!

Tot slot nog even vertellen dat ik naast ballerina nu ook singer-songwriter geworden ben. Gewoon even ter informatie hé. Ik zing van 's morgens tot 's avonds en vraag en zeg alles in liedjesvorm. Ik vind ook echt liedjes uit dus da's wel keicool.

Allez, ik ga het laatste dagje vakantie vieren met mama: samen naar de kapper en dan gezellig een film kijken samen!

Oh, ja, nog iets: mijn oudjes zeggen dat ik de laatste tijd veel dingen zeg met "kei" ervoor. Maar dat valt toch keigoed mee, niet?

Liefs,
E-lise.