zondag, juni 06, 2010

MEI/JUNI: Veo veo! Es un Elise de 4 años!

Hallo iedereen!

Jipie! Ik ben een flinke meid van 4 jaar geworden! Bijna mijn rijbewijs; want dat is toch iets dat ik graag al zou doen, zo nekeer met den auto rijden! :-)Ik heb alleszins een superverjaardag gehad! 3 feestjes had ik maar liefst! Eerst werd ik in school gevierd (supermooie kroon gekregen van mijn juf Melissa, er werd gezongen, mama had prinsessencakejes gebakken, enz..). Toen was er nog een feestje met de grootouders, moemoe, tantes en neefje. Mijn vriendinnetjes Lily & Alixia waren er ook bij. Veeeeeeel gespeeld en cadeautjes gehad en taart gegeten! En dan had ik ook nog eens een feestje voor mijn klasgenootjes! We waren met 8, dus het was vrij druk. :-) Maar we hebben gelachen, gespeeld, ijs & taart gegeten, achter bellen gelopen, spelletjes gedaan, enz.. Een superdag!

Wat ook een superdag was, was de schoolreis naar Sea Life in Blankenberge. Superveel maffe vissen gezien en 's middags lekker veel in het zand gespeeld. Overbodig te zeggen dat we erg moe waren zeker hé? ;-) Maar typisch ik: niet willen slapen op de bus hé! Ah, nee, wie slaapt er nu als er zoveel dingen te zien zijn? ;-)

We zijn ook nog naar Spanje geweest voor een week met mémé en pépé! Man, daar heb ik me òòk al zo geamuseerd! Ik had direct van op de bus een vriendinnetje, Luna. En we zijn heel de reis onafscheidelijk geweest! Dansen, spelen, zwemmen,.. We deden het allemaal samen.

De vliegreis vond ik wel héél spannend! Zeker het opstijgen en dalen bezorgden me veeeeeeel kriebeltjes. :-)

En gegeten dat ik heb!! Elke dag frietjes en ijs weliswaar, maar bon: ik ben dan toch nekeer goed bijgekomen. :-) EN: ik heb daar rauwen tomaatjes leren eten; iets wat ik daarvoor absoluut niet lustte!

En gedanst natuurlijk ook hé! Azo shaken met mijn gat: daar gaat toch niets boven hoor! :-) Bleek ook dat ik hetzelfde lievelingsliedje heb als mijn mama vroeger in de kinderclubs van de hotels: Veo veo! Check de filmpjes! ;-)

Wat ik hiervoor vaak zei, was "ik zie je graag tot aan de maan!" (overblijfsel uit gedichtje van op school). Mama zegt dan altijd: "En ik zie jou graag tot aan de maan en terug!" Geheel in mijn eigen logica heb ik dat nu vervormd naar "ik zie je graag tot aan de maan en niet meer terug!" Dat is volgens mij beter want veiliger wegens oneindig. Geld voor rechtenstudies worden opzij gelegd as we speak.

Rijmen vind ik ook ineens fascinerend. Vaak spreek ik een hele tijd in rijmvorm. "Gaan we naar de bakkerwakker?" "Ik wil fruitspruit." Helemaal niet irritant na 2 uur. :-)

Ik ben ook een beetje overgeschakeld van prinsessen (pas op, ze zijn nog ERG aanwezig hoor ;-) naar ballerina's. Te pas en te onpas begin ik te dansen in echte ballerinastijl (armpjes in een boog in de lucht,voetjes gespreid,..): in de living, maar ook in de Delhaize, bij de apotheek, enz.. Daar is dan ook een gegronde reden voor! Ik begin in september met...... BALLETSCHOOL!! Samen met 3 vriendinnetjes uit mijn klas gaan we leren wat plié is en arabesque enzo. Jipie!

Allez, ondertussen is hier de vakantie begonnen. Dat vind ik natuurlijk wel leuk maar ik mis mijn vriendjes en juf toch ook wel heel erg. Maar de oudjes zorgen wel voor genoeg afleiding. Maar daarover meer in het volgend blogje!

Liefs,
E-lise.