woensdag, november 24, 2010

NOV/DEC/JAN/FEB: Langeleen!

Hallo iedereen!

Nu is het toch wel al wreed lang geleden hé! Veel te vertellen dus!

In november was er vooral mijn dansfeest! Het thema dit jaar was Peter Pan en wij mochten allemaal als elfjes dansen! Leeeuuuk was dat!! Je ziet dan wel altijd de sérieux als ik zo dans op een podium hoor; ik vind dat duidelijk geen luchtige aangelegenheid hoor!

Met de klas brachten we ook een bezoekje aan een kinderboerderij en aan de oudjes in de buurt van de school, voor Kerstmis.

In november ging ik voor het eerst naar de cinema! Met mama, Febe en Febes mama. "Sammy de schildpad" was de film en hij was in 3D. Dat was wel wat lastig, want dat brilletje bleef niet altijd goed zitten, maar toch erg genoten. Ik was enorm onder de indruk van dat grote scherm.

In de maand december was er ook Sinterklaas natuurlijk; die zag ik op school, maar ook zomaar, hier in de straat! Normaal komt hij hier elk jaar op zijn paard de wijk ingereden maar nu was het zoooo bibbervrieskoud dat hij in zijn busje kwam. Achteraf blééf ik maar zeggen van: "Dàt was nu toch lief van Sinterklaas hé, dat hij hier op bezoek kwam? Jaja, dat vond ik nu ècht nekeer tof!!" :-)

En dan was er Kerstmis natuurlijk hé! Ik ben daar even stekezot van als de mama, dus ik vroeg al van in oktober om steeds maar de CD met de kerstliedjes op te zetten. :-) De kerstboom versieren is dan zo'n beetje het hoogtepunt natuurlijk. Zalig vind ik dat!

Net voor ons weekendje weg, werd ik ziek. :-( Bronchitis. Maar allez, ik was net op tijd genezen, dus konden we toch vertrekken op "kerstweekend". Wat kerstmarkten bezoeken enzo. Helaas werd mama daar ziek en zijn we toch nog naar huis moeten komen. :-/

In de kerstvakantie zijn we veel op stap geweest! Nog wat kerstmarkten, vriendinnetjes èn alweer een bezoekje aan de cinema met de oudjes. Rapunzel deze keer. Die vond ik nòg leuker dan Sammy. Ah, ja, want Rapunzel is een echte prinses!

Ik kan daar trouwens zo van genieten hé, van die vriendinnetjes hé. Zeker als enig kind heb ik dat ook wel nodig, zo vaak kindjes in huis, want speelgoed delen is niet mijn sterkste kant. ;-) En zeker Camille en ik hebben toch een speciale band!

Ik heb ook wel weer een serieuze periode van nachtmerries gehad. :-/ Altijd die verlatingsangst hé. En ook schrik van heksen, draken, spoken,.. al wat je maar wil. De gekste enge scenario's bedenk ik dan over dat die mij in brand willen steken enz.. Brr! Ik ben ook enorm ongerust geweest over papa; die heb ik zien weggaan in een ambulance, zien flauwvallen terwijl hij aan het overgeven was, in het ziekenhuis zien liggen, enz.. Zelfs nu, een paar maanden later, kan ik nog erg bezorgd vragen aan papa of zeker alles nog wel goed is.. :-/ Maar met geduld en boterhammen hebben we ons er weer doorgesleurd! Maar zo angsten blijven toch een gevoelig puntje bij mij.

In februari werd ik weer ziek; ferme oorontsteking enzo. :-/ Voor het 3de jaar op rij dus het kindercarnaval gemist èn een toneeltje op school. :-( Maar ja, niet aan te doen hé. In de krokusvakantie was ik dan gelukkig genezen; beetje vriendinnetjes kunnen zien en dagje bij de grootoudjes, maar daarna was het weer van dat: buikgriep deze keer. Pfff.. Hopelijk blijven de vieze beesten weg nu het wat warmer wordt!

Oh, ja, last maar zeker niet liest: er is gezinsuitbreiding! Neenee, jammer genoeg geen broertje of zusje (al zaag ik daar de oudjes soms de oren voor van de kop), maar wel een keischattig poesje! Die moest natuurlijk Kitty heten:



Bij deze moet ik jullie allemaal nog een heel gelukkig nieuwjaar wensen hé. Beetje raar, zo in maart, maar bon! :-)

Liefs,
E-lise