zaterdag, december 12, 2009

DECEMBER: Daaaaaaaag 2009!!

Hallo luitjes!!

December was een superdrukke maand, op heel veel vlakken. Eerst en vooral was er natuurlijk Sinterklaas. Die is op bezoek gekomen op school!! Erg indrukwekkend vond ik dat. En thuis is hij ook geweest, maar dan 's nachts toen ik sliep wur! Hij bracht heel veel leuke cadeautjes: een verzorgingsmeubel voor mijn poppen, een prikblok (wat vind ik dàt een ontdekking!), mandarijntjes en veeeeeeeel letterkoekjes! Hij is ook bij oma & opa geweest, bij mémé & pépé en bij moemoe. Dus kreeg ik nog een Dora-laptop, een wandelwagen voor mijn pop, een magnetisch tekenbord, een strijkplank en een microfoon. Man, man, wat ben ik verwend geweest!

Vooral omdat de Kerstman toen nog moest komen! Ik kreeg prinsessenkleertjes (ik heb ze al iedere dag aan gehad 8-), een CD + boek van Kaatje, een Dora-boek met viewmaster, een pop die ik vanalles kan laten doen via de afstandsbediening, een hele emmer met Clics-blokken, een schminkdoos en een pakketje met kraaltjes waar ik mooie juweeltjes mee kan maken. Pfffff.. Het kan gewoon allemaal niet meer in de living joh!

Ik vond Kerst een superleuke periode! Ik mocht helpen met de kerstboom zetten, van die typische Gingerbreadmannekes bakken, het hele huis versieren, dansen op kerstliedjes, naar de kerstmarkt gaan en vooral: iedere dag de lichtjes aansteken thuis! :-)

En dan was er SNEEEEEEUW!!!!! Hééééééééééél vééééééééééééééééél SNEEUW!! Dat was leuk!! We zijn bij mémé & pépé dan de slee van mama vroeger gaan halen en hebben superveel sneeuwpret gehad!

Verder is er ook veel gebeurd op vlak van bijleren en verwerken enzo. Het was precies of ik een hele hoop dingen die ik de afgelopen maanden geleerd had op school en thuis, allemaal had kunnen verwerken. Die lettertjes waar ik zo door geobsedeerd was? Ik heb daar ineens serieuze sprongen in gemaakt, want ik kan ondertussen zelfs bijna mijn eigen naam schrijven!

Verder is mijn taalgebruik er ineens weer een stuk op vooruit gegaan. Ik maak minder fouten en heb nu veel meer besef van tijd. Ik vertel ineens 's morgens ook wat ik gedroomd heb. En ik gebruik ook meer begrippen als "misschien", "uitzonderlijk", enz..

Verder deed ik de oudjes ineens heel erg schrikken door in bad luidkeels te beginnen zingen van "BUFFALO, BUFFALO, AA GENT!" Mijn moeder was vroeger grote supporter van Lokeren, dus die kon er niet zo mee lachen en de pépé al helemààl niet natuurlijk! Blijkt dat een of andere Robbe uit mijn klas degene is die dat altijd loopt te zingen. Ik heb het "WE LOVE DE SPORTING, WE DO!"-liedje al flink geoefend voor de eerste schooldag. 8-)

Nog iets dat ferm veranderd is: mijn gevoel voor humor. Ik maak steeds meer woordgrapjes bvb. Zo was mama eens om te lachen aan het zingen van "Van paprika tot in Amerika" en daarna begon ik te zingen van "Het is katjesdag". :-)

Het lijkt dus echt wel een beetje of ik weer zo'n sprongetje gemaakt heb; net zoals toen ik nog een baby was.

Je kan je voorstellen dat met al dat gespring en al die feesten en cadeautjes enzo, dat ik ferm onrustig was hé. Ik slaap veel slechter in, ben veel drukker dan anders en ben ook wel wat stouter geweest dan normaal. Misschien mis ik ook de prikkels van school, ik weet het niet.. We zullen 't snel weten zie, want binnen een paar daagjes begint de school terug hé! Het zijn de laatste daagjes met mijn juf Sara, daarna wordt ze vervangen. *snif*

Oh, ja: ik heb dit jaar ook weer een nieuwjaarsbrief "voorgelezen" hé! Mijn oudjes & meter & peter waren er erg content mee!

Liefs en beste wensen iedereen!
E-lise.