dinsdag, maart 24, 2009

MAART: Als een vis in een school!

Haaaa! Mijn b-lezertjes!

Ik ben van hééééééééééél de maand maart niet meer ziek geweest! Straf hé!! Nu juist, de laatste dagen begin ik weer te snotteren en te doen. Maar 't is nu ver Paasvakantie dus ik kan binnenkort weer lekker uitrusten.

Ik ben dus heel veel naar school kunnen gaan in maart! En ik vind het steeds maar leuker en leuker! Ik kom altijd met een hele hoop verhalen thuis: met wie ik wat gespeeld heb, welk verhaaltje de juf las, welk liedje we zongen, wat we gekleurd/geverfd hebben, enz.. Ik ga echt èrg graag, ga zingend van vrolijkheid naar school en heb daar ook al een paar vriendjes: Wout, Jenne en Asra vind ik héél leuk!

Ik ben ook al eens een paar volle dagen naar school gegaan; erg vermoeiend natuurlijk want da's niet alleen een paar uur extra op school maar ook geen middagdutje meer! Maar het lukt wel zo voor eens af en toe. Zo zijn we bvb eens op klasuitstap naar de Bokmolenhoeve geweest hier in Lokeren. Veel geitjes gezien en eenden enzo. En we gingen er met de huifkar naartoe! Een heel avontuur dus. :-)

De oudjes hebben ondertussen ook hun eerste oudercontact met mijn juf Lut gehad. Die was erg positief over mij: ik ben braaf, flink, vrolijk, actief meewerkend, lief en nieuwsgierig. Ik zal nooit conflicten uitlokken, doe wat me gevraagd wordt en kan zelfs van alle kindjes (behalve eentje dat er al van in september zit) het beste kleuren. Dus niet enkel redelijk binnen de lijntjes, maar ook in de juiste kleuren die de juf vroeg en ik begin ook al stilaan dingen uit mezelf te tekenen: eitjes en bloemetjes enzo, en da's toch wel opvallend, vond de juf. Ik heb blijkbaar een erg goeie fijne motoriek en misschien wel het talent van mijn overgrootvader Flor! :-)

Het enige wat ik soms doe qua deugnieterij, is op mijn kousevoeten dingetjes gaan verzetten ofzo. Ieder kindje heeft bvb een foto met een luikje voor en die van de aanwezige kindjes staan altijd open. En dan ga ik die zo *pomtiedom* stilletjes allemaal gaan dichtklappen. 8-)

De juf omschreef mij wel als een vrij introvert kind dat liever op zichzelf speelt dan met anderen. Ik ga wel altijd vanalles vertellen tegen juf Lut maar niet tegen andere kindjes. Ik voel me er nochtans wel goed bij, bij die kindjes, want ik lach er wel mee enzo maar ik ben dus toch eerder "een stilleke".

Deze maand heb ik ook geleerd om in de winkel naast het karretje mee te lopen ipv erin te zitten. Vrij vermoeiend voor mama, maar veel leuker voor mij. ;-)

Verder zijn de turnlessen nu gedaan! :-( Jammer; ik ga dat wel missen. Ik heb daar overlaatst zelf ne koprol geleerd! Straf hé!

Oh, ja: nieuwe obsessie van de maand: cijfers & letters. Als Zaki ooit een opvolger zoekt: I'm the woman for the job! :-) Ik zit hele dagen te pas en te onpas te tellen en probeer ook het alfabet op te zeggen. Als ik meekijk in de boekjes die de oudjes voorlezen, ben ik ook erg nieuwsgierig naar hoe dat nu allemaal gaat en vraag ik vaak om de woordjes te spellen.

Allez, op naar de maand april! Die gaat beginnen met een nieuw kamertje voor mij!! Voor het eerste een groot bed, alles is in een ander kleurtje (rara 't welk ;-), nieuwe lamp, enz.. Ik vind het allemaal erg spannend! Fotootjes volgen natuurlijk nog!

Liefs,
E-lise.