maandag, december 08, 2008

DECEMBER: Over angsten en flemen, de Sint en Kerst!

Hallo lieve lezertjes!

Wat was december alweer een spannende maand! Eerst en vooral was er mijn 2de bezoekje ooit aan de kapper. Ik zat daar samen met papa en dat was wel héél leuk! Ik heb voor een carréke gekozen; leek me tijdloos & handig in het onderhoud.

Toen was er natuurlijk het Sinterklaasfeest in de crèche. Voor het eerst stond ik dus oog in oog met deze goedheilig man en.. ik had geen schrik! Ik, de angsthaas (zie ook verder), tussen al die huilende kindjes: ik had geen schrik! Ik mag hopen dat jullie het filmpje toch al zagen? Ah! :-)

Ziek zijn we ook weer geweest. Dokter stelde bronchitis vast en nu ben ik dus al een paar weken aan het puffen. Niet van de warmte wur! Azo met een gezichtsmasker en al. Wreed flatterend ziet dat ding er niet uit, dus ik wil dat enkel op momenten dat er geen jongeling in zicht is. 8-)

Met al die bezoekjes aan de dokter (ook voor mama & papa) en een Pipo over ziek zijn, ben ik helemaal in de ban van de Stethoscoop. Ik heb zo'n lang, gebogen potlood dat ik dan over mijn nek hang en vraag Larsje vriendelijk of ik naar zijn buikje mag luisteren. :)

December is ook mama's favoriete tijd van het jaar. Iets met Kerstmis ofzo. En lichtjes. En kerstbomen. En veeeel meezingen met Dean Martin en al. Ik moet zeggen dat ik het ook wel erg gezellig vind met al die lichtjes in huis en "let it snow" zing ik al luidkeels mee. Ik ben zo'n gezelligheidsmonster dat ik vast ook zo'n kerstmuts word als mijn mama. :-)

We hebben ook 2 kerstmarkten bezocht (die ik toch vooral leuk vond vanwege de draaimolen en de pannekoeken ;-) en dan waren er natuurlijk de feestjes zelf hé. Eerst bij oma en opa (leuk spelen met de neefjes!) en de dag erna bij mémé en pépé. Lekker gegeten en ook veeel cadeautjes! Ik heb nu een koffiezet, een strijkijzer, een toaster, een wasmachine, een stofzuiger (ja, wij zijn zo niet voor dat emancipatie-gedoe ;-), een kassaatje met superveel winkelgerief, een pop, een Dora-pop, een puzzel,.. Man, man, tegen dat ik 5 ben, weet niemand nog wat kopen, want dan heb ik alles al!

Erg leuk vond ik het nieuwjaarsbriefje dat ik gezongen heb voor mijn meter en peter. Ik had al erg veel plezier om het thuis in te oefenen maar als je dan de traantjes ziet vloeien, weet je dat je 't goed gedaan hebt hé. ;-) Ik was wel veel verlegener dan thuis natuurlijk, dus op 't filmpje zullen jullie horen dat het allemaal maar stilletjes gezongen was. ;-)

Verder was december ook wel de maand van de angsten en onrust. De verhuis leek eerst niet echt veel teweeg te brengen bij mij, maar toen we hier een weekje woonden, ben ik toch ferme angsten beginnen ontwikkelen (ik sta dan echt te schudden en met mijn mondje te trekken; niet leuk om zien :-( ), is de verlatingsangst nog veel feller geworden (100 keer per uur vragen of mama & papa toch zeker niet weg gaan), smetvrees, het streng vasthouden aan regeltjes (iets niet willen eten of drinken voor de handjes gekuist zijn, een volgorde in iets aanhouden,..) ben ik terug nachtmerries beginnen krijgen en was ik over het algemeen erg hangerig. Maar na 2 weekjes zagen mijn oudjes toch verbetering en op nog af en toe wat angsten na (het is er ook de leeftijd voor hé), lijk ik weer helemaal de oude. :-) Mama & papa hebben wel besloten van mij een maandje extra thuis te houden. Ipv op 5 januari ga ik dus op 2 februari naar school; zo heb ik toch een maandje extra om op mijn plooi te komen. Hopelijk is het een èrg saaie maand zonder al te veel ziektes en feestjes zodat ik op 2 februari loop te sméken om naar school te gaan. ;-) We hebben alleszins al een paar boekjes thuis over Huppel die naar school gaat enzo en ik ben wel erg benieuwd geworden eigenlijk. En van mijn prins Brentje kreeg ik de mooiste Dora-boekentas die er bestaat! :-)

Laat ik het tot slot nog even hebben over mijn eigenwijsheid die deze maand weer extra dimensies kreeg. :-) Het meest duidelijke voorbeeld hierbij, is de "mah ja"-repliek. Die hanteer ik als mij iets verboden wordt. Dat gaat dan als volgt:
"Elise, niet zo met dat potlood achter Stinky aanlopen!"
"Mah ja, mama! Ik moet in Stinky's oortjes kijken!"
Ze kunnen meestal niet veel tegen mijn kleuterlogica inbrengen.

Verder maak ik ook ontzettend graag mijn eigen regeltjes. Als ik mijn zinnen gezet heb op een koekje bvb, zal ik wel mijn gevraagde banaan verorberen maar ondertussen met volle mond declameren:
"Mamaaaaaa, als banaantje op is.. dàn krijge koekje!"
Een aanrader tijdens onderhandelingen; ik zeg het u!

En dan is er de kunst van Het Uitstellen En Tegelijk Flemen:
"Elise! Nu moet je echt wel verder eten!"
"OK mama. Maar eerst een knuffel!"
Veel meer dan een plasje Gesmolten Mama of Papa zie ik dan niet meer. 8-) Ik paste deze techniek toe omdat ik merkte dat mijn "nog eeeeeeeeven wachten mama!"-tactiek niet zo doeltreffend bleek te zijn. ;-)

Allez, op naar een saaie maand januari! De laatste in mijn thuisblijverige periode!

Voor al mijn trouwe lezertjes: een heel Gelukkig Nieuwjaar! Alle goeds voor 2009!

Liefs,
E-lise.