donderdag, mei 29, 2008

JUNI: Er was er een jarig, hoera, hoera!

Hallo iedereen!

Mannekes, mannekes, dat 3de levensjaar is wel erg druk begonnen hoor!

Vooreerst was er natuurlijk mijn verjaardag! Die hebben we erg leuk gevierd met familie en vriendjes. Veel gespeeld, gelachen en cute zitten wezen in mijn outfitje. En ooooveral waar je keek, was er Nijntje: op de ballonnen, op de slingers, op de bordjes, op de bekertjes, enz.. Zelfs op de taart stond er een Nijntje! En cadeautjes dat ik gekregen heb! Een loopfiets, een pop + bedje en vanalles om haar te verzorgen en kleden, een pop voor in bad, een Dora-pop, puzzels, boekjes, een knutselpakket,.. Ik zal mij de eerstkomende tijd niet vervelen denk ik.

Naast Beertje Boenie die ik eerder al afsnoepte van mijn mama, heb ik nu ook haar alleroudste knuffel ingepikt: haar Lammetje Lieflaf. Die heeft ze al van toen zij ook nog heel kleintjes was (flink wat decennia geleden dus) en ik ben er helemaal gek van.

Waar ik ook gek van ben, is Dora. Ik had van iemand een Duplo-setje gekregen met zo'n Dora-popje bij en sindsdien is het al Dora wat de klok slaat. Even leken de Nijntjesfeestelijkheden hierdoor zelfs in het water te vallen maar uiteindelijk bleek dat dat pienter konijntje toch ook nog altijd een favoriet is.

Taal dan. Dat heeft alweer een fikse sprong gemaakt. Ik maak nu echt wel al zinnetjes à la "Elise lekker dodo daan" enzo. Sooo cute! :-)

De verkleinwoorden heb ik ook ontdekt. Die krijgen een erg schattige uitgang, want ik zeg bvb soepie, lampie, koekie, enz.. :-)

Een nieuwe hobby van me is in mama's schoenen rondlopen. Erg fascinerend is dat. Vandaar ook de nieuwe leeftijdsbanner op de hoofdpagina hé. ;-)

Verder zijn we voor het eerst naar de zoo geweest! Man, man, man! Zoveel beesten heb ik nog nooit bij elkaar gezien! Ik vond het allemaal erg leuk maar van de olifanten had ik precies wat schrik. Die zijn wel èrg groot hoor!

Maar wat ik nòg fantastischer vond, was de treinreis! Misschien hebben jullie het filmpje al gezien? Daar zie je hoe ongelofelijk verwonderd ik was toen de trein vertrok. Mijn hoofdje zwiepte helemaal van links naar rechts in een poging te bevatten wat er aan het gebeuren was.

We zijn ook een middagje aan zee geweest. Ik vond het superspannend, al dat water en die golven en stond dan ook luid kirrend en hevig armenwapperend aan de rand op en neer te springen. :-)

En dat ik naar het feest van mijn toekomstige school geweest ben! En dat ze daar mijn gezichtje geverfd hebben! Dat vond ik iets raars ze; het duurde een tijdje voor ik besefte dat die kat in de spiegel wel degelijk gewoon mijn lieve zelve was.

Nog 2 dingen die ik gekregen heb en waar ik zot van ben: ne schommel! Dat de oudjes dat niet eerder kochten! Ze weten toch hoe graag ik "wiee"? Alleszins: hij hangt daar nu in de boom te bengelen en af en toe dan bengel ik eens een half uurtje mee hé. En dan nog krijsen als ik er uit moet. :-)

Het tweede ding zijn 2 vissen! Zoooooo leuk om naar te kijken! Ze heten Kwik en Blubke (ja, het gevoel voor humor van mijn oudjes is hilarisch) en dus weer 2 nieuwe huisgenoten erbij. Gelukkig ruiven ze niet zo gelijk de andere beesten hier in huis. En dan heb ik het nog niet over mijne papa! ;-)

Allez, ik ga jullie laten. Vraag me af of juli ook zo druk en spannend zal zijn.

Liefs,
E-lise.

woensdag, mei 28, 2008

MEI: Spreken met woorden

Ha de mannen!

Het is mij het maandje wel geweest! Ik ben er weer met rasse schreden op vooruit gegaan; niet te doen zeg ik dan!

Eerst en vooral mijn "klappen". Niet die die ik uitdeel aan andere stoute kinders, maar mijn verbale uitlaatklep. Ik probeer nu constant alles te benoemen wat er rond mij gebeurt en niet meer met 1 of 2 woordjes maar met hele zinnen. Akkoord, daarin zijn vaak maximum 3 woorden herkenbaar, maar toch: "klein begonnen is ver gezwommen!" zeg ik dan.

Wat ik verder nog bijgeleerd heb, is dat ik nu deuren kan opendoen! Aan de oudjes hun mopperend gegrom te horen iedere keer ik dat doe, is dat blijkbaar niet voor iedereen zo'n positieve evolutie maar ja: "in het land der kinderen, ben ik de koning!" zeg ik dan.

Nog een ongelofelijke verwezenlijking: ik kan nu uit een glas drinken zonder te morsen. Allez, "zonder" is relatief en dat blijkt nogal eens maar: "wie zonder beverigheid is, werpe het eerste glas" zeg ik dan!

En hier ziede mij in al mijn charmante glorie in mijn natuurlijke biotoop hé: het water! Man, man, was ik blij toen het eerste zonnetje er was en de oudjes het badje konden opblazen! 't Is wel niet meer zo'n fancy als dat van vorig jaar; dat was direct kapot. :-( Maar 't is gelijk zeg zeggen: "wie het kleine niet eert, is de laatste die zijn kar keert!"

Wat ze hier verder geïntroduceerd hebben, is: De Hoek. Als ik een paar keer stout geweest ben en de oudjes hebben mij al eens verwittigd, toveren ze vanuit hun zakken ineens een uitklapbare hoek tevoorschijn en daar moet ik dan in gaan staan. Eerst vind ik dat nog grappig maar na een halve minuut ofzo, is de lol er wel af. :-( Maar hoe gaat dat spreekwoord ook al weer? "Wie zijn gat brandt, moet in de hoek zitten!" geloof ik.

Oh ja: en het eerste deel van de maand heb ik erg slecht geslapen! Het begon met wat nachtmerries; die had ik vroeger ook maar toen viel ik na een minuutje huilen terug in slaap. Nu bleef ik maar roepen op de oudjes want ik was su-per-bang! Gelukkig kwamen ze dan, maar zelfs dan duurde het vaak erg lang voor ik gekalmeerd was. Ik had blijkbaar ook ne schrik gepakt van mijn kamertje want op den duur wou ik zelfs helemaal niet meer gaan slapen. :-/ Eén keer was ik zelfs zo hysterisch in mijn bedje dat ik eruit ben geklommen! :-o De oudjes zaten ferm met hun handen in het haar dus heb ik maar besloten van terug goed door te slapen. "Wie niet slaperig is, moet slim zijn!" zeggen ze hé.

Tot slot nog een oproep voor potjestrainingstips! Ik heb namelijk weer even alle interesse verloren.

Tot volgende maand! Dan ben ik 2 en pas ik perfect in HET spreekwoord der spreekwoorden: IK BEN 2 EN IK ZEG NEE! 8-)

Liefs,
E-lise.