woensdag, februari 27, 2008

FEBRUARI: Over neurotische beertjes en spannende huwelijken

Hallo iedereen!

Voor de bezorgde medemens zal ik met de deur in huis vallen: die huilbuien zijn overgegaan en ik slaap ook terug veel beter. Wat dat weeral was, weet ik niet, maar kijk: 't is over! :-)

Over is ook mijn ouders hun schoon behang: ik heb een Picassoke gestoken en wat abstracte kunst achtergelaten op de muren. Kubisme, surrealisme,..: ik ben er nog niet helemaal uit maar degene die dit huis ooit overkoopt, wordt een rijk man in de toekomst!

Nog nieuwtjes:

1) ik kan helemaal alleen van de glijbaan! 't Is nog wat spannend enzo (dan haal ik mijn befaamde gebeef en heksenlach boven) maar 't is zooooooooo leuk!

2) da'k van 't straat ben! Check uit de coole maar bovenal superlieve manspersoon die op de foto's met mijn in de schommelstoel zit. Brentje heet ie en als we groot zijn gaan we trouwen. 8-)

3) ik ben er in geslaagd mijn mama's lievelingsbeertje af te nemen! Beertje Buni (--> remember DAAU?) kreeg ze 10 jaar geleden van mijn papa en stond altijd trouw op haar nachtkastje enzo. Niet meer dus! 8-) Naast mijn doekjes heb ik nu dus ook Beertje Buni om bij mij te slapen en om mij te troosten als ik me niet lekker voel of moetjes ben ofzo. :)

4) ik heb een hobby uitgebouwd tot obsessie. Ik was altijd al gefascineerd door categorieën (ik ga dan de kussens bij de kussens leggen, de handdoeken bij de handdoeken, enz.. Erg handig als mama de was uit de droogkast haalt!) en netheid maar nu breng ik het nog een stapje verder: ik leg de items in 1 categorie ook nog eens op een rijtje! Creepy en spooky. Een kleine neuroot is geboren! Hij zal uitstekend in onze familie passen. 8-)

5) zingen is zooooooooo tof! Favorieten van 't moment zijn de Teletubbies (Pipi, Lala en O) en Niiiiiiiijjjjjjjjjntje. Bijbehorende dansjes zijn natuurlijk onontbeerlijk! De oudjes moeten daar maar eens een filmpje van maken!

Allez, ik ga jullie maar weer eens laten. Bye!

Liefs,
E-lise.

woensdag, februari 06, 2008

06/02: Elise de pot op!


Het is zover: ze hebben mij kennis laten maken met Het Potje. Je weet wel: dat plastieken ding waar je je pipi en kaka in moet deponeren. Voorlopig nog geen succes; het enige dat ik doe, is er 2,7 seconden op blijven zitten om vervolgens pamperloos weg te spurten. Maar allez, ik kweek dan toch ondertussen de gewoonte om er op te gaan hé.

Ook nieuw is mijn speelhoekje! Dat grote bakbeest van een PC is weg en dus was er plaats voor mijn speelgoed en mijn tafeltje! Leeeuuuk! En zo palm ik geleidelijk aan steeds meer territorium in in de living hé. 8-)

Nòg nieuw maar niet zo leuk is de verandering in mijn slaappatroon. Ik slaap ineens maar 13u meer ipv 16u. Even wennen dus, voor de oudjes, maar ook voor mij want ik zie er precies ook van af, van dat nieuwe ritme. Maar ja: waarom slaap ik dan gewoon niet meer hé?

Sinds een paar dagen heb ik dan ook nog eens van die hysterische huilbuien, diarree, slijmpjes en bloed in mijn neusje, lastig zijn, 5 à 10 keer huilend wakker worden 's nachts enz.. Pfff.. Niet leuk! Tot nu toe niet ernstig genoeg om naar de dokter te gaan maar als dat blijft duren, moeten ze toch maar eens gaan met mij hé!

Oh, ja: en dat ik morgen 20 maandjes word!! :-o

Allez, ik ga jullie alweer laten. Het kan goed zijn dat ik jullie weer 3 weken doe wachten! Veel te druk, het leven van een peuter hé! :-)

Liefs,
E-lise.