donderdag, juli 26, 2007

25/07: Over gesnotter en andere beestjes..

Mooooooie foto van mij en de woef hé? En hij luistert al goed naar mij! Ik straal natuurlijk heel wat gezag uit wur! 8-) Niets zo leuk als in 't gras spelen met al die beesten rond mij!

Pff.. Ik ben nog heel de week ziekjes geweest. :-( Gelukkig wel niet met koorts zoals vorige week, maar wel met veel gesnotter en gehoest en vooral ook weinig geslaap. :-( De oudjes zijn dan met mij voor de zekerheid eens naar de kinderarts geweest en 't is gelukkig toch geen oorontsteking. Gewoon een virale infectie gecombineerd met die rotte boktandjes die nu echt wel op zijn allerergst staan. Maar allez, 't ziet er naar uit dat ik het ergste alweer gehad heb, dus dat komt wel goed.

Ik begin de kinderarts nu ook wel goed te kennen en bij het vorige bezoekje betekende dat dat ik direct naar haar lachte, maar ja: 2 minuten daarna stak ze een naald in mijnen arm dus dat was ik deze keer niet vergeten hoor! Ik zag haar op mij afkomen en heb het goed op een brullen gezet! Man: ik heb me nog nooit zo aan mama willen vastklampen. Hevig snikkend zat ik daar met uitgestrekte armpjes naar haar, maar ja: de dokter moest mij onderzoeken hé. :-/ Gelukkig duurde dat niet te lang, dus al gauw kon ik Elise-kol-gewijs aan mama hangen.

Groot drama daarna natuurlijk toen ik nog gemeten en gewogen moest worden. Mijn gewicht was nagenoeg hetzelfde gebleven en qua lengte ben ik amper een half centimetertje gegroeid (nu dus 79,5cm).

Ergens wel jammer dat ik zo heb zitten krijsen, want de oudjes gingen nekeer ne foto maken van ik bij de dokter, maar ja, dat is er nu niet echt van gekomen. In september dan misschien; dan moet ik voor mijn laatste spuitje gaan. :-(

Verder niet zoeel nieuws deze week: héééél af en toe zet ik nog eens een stapje alleen, maar dat gaat allemaal superwankel, dus ik peins dat het nog niet voor direct is, zo dat alleen lopen. ;-)

Het gebrabbel gaat er wel meer op vooruit, maar 't is niet dat ik echt al veel woordjes kan zeggen ofzo; maar kom: ik begin toch stilaan dezelfde klanken uit te stoten om dezelfde dingen aan te duiden. ;-)

Liefs,
E-lise.

woensdag, juli 18, 2007

18/07: Moet er nog zand zijn?

Nee, dank u, want er zit er al genoeg in mijne zandbak! :-) Jaja, jullie lezen het goed: ik heb ne zandbak gekregen van de oudjes! Het is er ene in een vorm die doet vermoeden dat ik vanaf nu regelmatig verlegen ga zijn (in mijn schelp kruipen voor de slechte verstaander :-p ). Gemakkelijk dat dat is joh! In de ene kant kan zand, in de andere water, enz.. Fun! Dus: kop in het zand steken of zand erover: ik vind het allemaal super!

Allez, genoeg met de flauwe woordspelingen! Over naar de orde van de week!

Vorig weekend zette ik, zomaar ineens plotsklaps, een stapje zonder dat ik iets of iemand vasthad! Straf hé! Ja, ik ben genen durver, dus dat gaat allemaal wreed traag bij mij. ;-) Maar ik doe het dan ook zonder te vallen wur!

Verder is mijn 8ste tandje erdoor gekomen! De vorige 2 dagen had ik ineens ook vrij hoge koorts en sliep ik bijna niet enzo, maar da's nu gelukkig over. Geen flauw idee of dat ook door tandjes komt. De kinderarts had de vorige keer wel gezegd dat er boktandjes stonden door te komen en dat ik daar flink last van kon hebben, dus ja.. 't Is allemaal gissen zeg ik!

Ander nieuws: de laatste dagen ben ik mij beginnen concentreren op taal. Ik probeer ineens constant klanken na te bootsen en kijk dan supergeconcentreerd naar je mond. Ik begin ook stilaan eens iets uit mezelf te benoemen, maar dat moet natuurlijk weer anders zijn dan andere kindjes wur! Als ik bijvoorbeeld mijn flesje zie, zeg ik niet "mjam-mjam" of "melkje", nee, ik zeg "pie-pie-pie" want dat is het geluid dat de microgolfoven maakt als mijn melkje opgewarmd is. :-) Verder is de poes niet "poes" of "kat" maar "biiiiieeeeaaauu" want dat is míjn poging om het geluid dat zo'n harig ding voortbrengt, na te bootsen. Verder in die trant, zijn schapen dus "bèèèè" en eenden "bèbèbè". Je zou zo kunnen zeggen dat de "b"-klank erg in is bij mij tegenwoordig. :-)

Allez, dat was het alweer voor deze week. Ik ga lekker spelen deze middag met 2 dochtertjes van een vriendin van mama en morgen idem, maar dan met andere kindjes! Leuk!!

Liefs,
E-lise.

woensdag, juli 11, 2007

11/07: Elise, de puist

Helleu iedereen!

Ik ben sinds kort een puist! 't Is te zeggen: een mee-eter! Ah, ja, want sinds kort ben ik aan het leren om te eten wat de pot van mijn oudjes schaft. Maar da's wel een serieuze verandering hoor; amai! Al die dingetjes die ik nog nooit gegeten heb, en ook allemaal kruiden enzo.. Ik moet er voorlopig nog niet veel van weten en eet dus met moeite een koffielepeltje in totaal. Zoals je ziet op de foto, duw ik ook vooral graag op mijn eten. :-) Ik krijg er dus lekker nog een potje bij, maar ja: dat gaat natuurlijk ook niet blijven duren hé.

Nog nieuw deze week, zijn mijn kleertjes! Ah, ja, want ik ben weer uit een maatje gegroeid en heb nu maatje 86. Mijn moesje werd daar weer melig van, want in verschillende winkels moet ze nu naar de peuterafdeling daarvoor en niet meer naar de baby-afdeling. Ja, zeg, ne mens blijft nie voor altijd jong hé!

Wat je zeker moet gaan uitchecken, zijn de nieuwe filmpjes die online staan; 2 van mijn verjaardagsfeestjes en dan nog eentje dat de oudjes in de Veluwe gemaakt hebben; toen ik daar nogal enthousiast was over de box die daar stond. 8-) Ik heb de rest van de filmpjes direct ook wat chronologisch gezet, want dat was maar een boeltje hé.

Zeg, weet je wat ik ontdekt heb? Baby Einstein! Dat is een supercoole gast die je per DVD wegwijs maakt in.. het leven gelijk dat ze zeggen! :-) Een aanrader voor andere peuters!

Oh, ja: voor de mensen die zo geschrokken zijn van 't feit dat ik al zo goed de trap op kan kruipen: ik moet wel toegeven dat ik daar een beetje vals bij speel; 't is nen open trap, dus ik kan mij aan het uiteinde telkens goed vastgrijpen wur! Beetje stiekem, ik weet het, maar de stiekeme kruiken gaan het verst over de dam!
Geen flàuw idee wat ik hiermee wil zeggen, maar het klinkt goed vind ik zelf! 8-)

Tot slot nog even vermelden dat mijne pépé geopereerd is aan zijnen halsslagader. Dat was natuurlijk even zorgen maken enzo, maar het is allemaal goed verlopen. Pépé: als ge dit hier leest als ge weer thuis zijt: herstel nog goed verder hé!

Allez, tot volgende week allemaal!

Liefs,
E-lise.

woensdag, juli 04, 2007

04/07: Dag vreemde gewoonte: je komt en gaat..

Deze week nog verder gewerkt aan onze nieuwe hobby: fietsen! Ik begin het steeds leuker te vinden: ik kan rondkijken, hoef niets te doen èn de wind wappert door mijn immer groeiende vlerken! Zie nekeer hoe lyrisch ik daar van word!

Het op-mijn-hoofd-staan in mijn box is ook verfijnd, maar tot een koprol is het nog niet gekomen.

Wat ik ook steeds beter kan, is trappen lopen. Eerst was dat zo aarzelend een stapje, nu zit ik boven voor je "onversaagd" kan zeggen. :-) Nadeel is dat ze mij nu niet meer constant naar boven dragen. :-(

Weg deze week: mijn vreemd lachje. Raar hoor, hoe alles zo snel komt en gaat. De ene dag doe ik iets nieuws, de andere dag is 't alweer verdwenen.. Strange. Jammer vooral ook als de oudjes er niet snel genoeg bij zijn om het te filmen. :-(

Wat ze deze week dus zeker moeten filmen: hoe flink ik een handje kan geven! :-)

Verder lijkt mijn periode van verlatingsangst maar niet over te gaan; ik klamp me met momenten zo stevig aan mama vast dat er in bedrijfskringen serieus over gedacht wordt om "superkol" vanaf nu "elisekol" te noemen! Zelfs als papa me pakt, begin ik dikwijls te huilen en wil terug naar mama! Weer een fase dus hé; volgens het boek "Oei, ik groei" perfect normaal! Oef! :-)

Tot slot nog even vertellen over mijn temperamentje dat ook af en toe naar boven komt. 't Is maar een kleintje hoor, maar toch: als je mij nu iets afpakt of verbiedt of ik doe iets anders dat ik niet graag heb, kan ik mij toch al eens kwaad maken. Ik zit dan te kreunen en te persen en word rood dat het gene naam heeft. Mijn oudjes zijn dat niet gewoon van mij en dachten in het begin dus dat ik een kakje aan 't doen was. :-))

Allez, volgende week alles over leren mee-eten van tafel en Baby Einstein (Wie? Hoehelt of kom volgende week lezen wur!).

Liefs,
E-lise.