woensdag, juni 27, 2007

27/06: Fietsen op de heide, zij en ik alleen..

Hallo iedereen!

We zijn wij alweer terug van een leuk weekendje Veluwe zie! Ik heb mij rot geamuseerd met al die nieuwe indrukken enzo! Hoewel je ook wel aan mij merkt dat het op een gegeven moment genoeg is; gewoon al van rond te kijken raak ik soms al overprikkeld. En aan de andere kant kan ik het niet laten constant contact te zoeken met mensen. Ik kijk ze dan breedsmilend aan; de meesten zijn op dat punt al gesmolten maar voor de hardnekkige zuurpruimen voeg ik er dan soms een maf lachje aan toe. Geloof me: dan gaat iederéén plat. 8-)

Over lachjes gesproken: ik heb er de laatste tijd wel een èrg vreemd ontwikkeld. Eentje dat zo uit The Exorcist zou kunnen komen. 8-) Ik gebruik het vooral bij nieuwe en dus een beetje spannende situaties. Ik zal er eens een filmpje van maken, dan kunnen jullie allemaal meegriezelen. :-)

Maar terug naar de Veluwe dus: we hebben daar moooooi gewandeld èn ik heb daar voor de eerste keer op een fiets gezeten! Wel nog achteraan op het kinderzitje wur! Niet dat ik niet al zelf zou kunnen fietsen, maar ik laat mij gewoon liever vervoeren. 8-)

De autorit vond ik wel minder hoor. Zo'n 3 uur in de auto zitten.. Pfff.. hoe komen ze erbij! Ik heb zo hard geweend en geneut dat ze er gelukkig het eerstkomende decennium niet aan dènken om nog zover ergens met de auto naartoe te gaan. 8-)

Zeg, hebben jullie het al gezien bij de foto's? Ik kan nu ook al op (weliswaar lage) dingen kruipen hé! Mijn territorium breidt zich dus weer voor een stuk uit.

Stappen doe ik nog steeds enkel aan 't handje. Veel te eng alleen!

Heb ik al verteld van mijn nieuw tijdschriftenabonnement? Helemaal speciaal voor peuters. Pippo heet het en het is erg leuk! Sommige dingetjes zijn nog een beetje moeilijk maar die deeltjes houdt mama dan bij voor als ik wat groter ben.

We gaan er juist samen nog wat in kijken zie. Tot volgende week!

Liefs,
E-lise.

woensdag, juni 20, 2007

20/06: Knuffelmie, knuffelyou!

Weten jullie eigenlijk al van die supercute karaktertrek van mij die naar boven aan 't komen is? Ik heb mij namelijk de laatste weken ontpopt tot een echte knuffelmie! Te pas en te onpas kom ik nu knuffels geven. Er zijn 4 soorten knuffels:

1. De tankknuffel. Als ik iets doe wat nieuw en dus een beetje spannend is, kom ik tussendoor snel even terug naar mama of papa om moed te tanken en dan kan ik er weer tegenaan.

2. De vermoeidheidsknuffel. Ook wel "de hangknuffel" genoemd. Als ik moe ben of me niet lekker voel, schurk ik me tegen mama of papa aan. Ik sla wel mijn armpjes rond hen, maar laat me daar wel volledig bij hangen.

3. De knuffel-op-vraag. Tsja, dat vinden mijn oudjes natuurlijk wat, dat ik zo knuffel. En zeker sinds ik te kennen heb gegeven dat ik hun begrijp, is het hek helemààl van de dam. "Krijgt mama een knuffel?" galmt het dan voor de 700ste keer door het huis. Maar allez, chance dat ik zo graag knuffel!

4. De echte liefdesknuffel. Ik kom dan echt, zomaar uit het niets, tijdens het spelen ofzo, een echte, dikke, gemeende, lieve pakkerd geven. Cuuuute!

Wat is er nog te vertellen.. Oh, ja: ik sta geregeld op mijn hoofdje als ik in mijn box aan 't spelen ben. Mijn mama is bang dat ik een van dees dagen nekeer ne koprol ga maken en mij zeer ga doen. Die weet natuurlijk nie da 'k ik wel voorzichtig ben wur!

Allez, ik ga wat gaan pakken, want we vertrekken vrijdag voor een weekendje naar de Veluwe! Mijn oudjes hebben wat te vieren, want ze zijn morgen exact 9 jaar samen! Proficiat mama & papa!

Liefs,
E-lise.

donderdag, juni 14, 2007

13/06: Ceci n'est plus une bébé!

Ah, ja, nu ben ik geen babietje meer hé! Ik ben nu ne peuter gelijk da ze zeggen! Ik vind persoonlijk dat da nog een beetje te onnozel klinkt, maar ja, we laten iedereen maar zeggen hé! Merci alleszins allemaal voor de (e-)kaartjes voor mijne verjaardag! Da was echt super!

Ondertussen heb ik er dus ook mijn tweede feestje opzitten hé! En ook dat was weer helemaal de max! Er waren Nijzen die helemaal van het verre Limburg waren afgezakt, speciaal voor mijne verjaardag! Het was enorm gezellig, en we hebben gelachen dat de tranen van onze wangen bolden, zeker mijn pépé met zijn broer en mijn moeken met mijn tante Sara, amai, zet die samen en dat komt niet goed ze! Verder weer leuke cadeautjes gekregen, lekker taart gegeten, enz.. Ik kan al niet wachten tot volgend jaar om dat nog nekeer over te doen!

Maar bon, voorlopig zit het feesten er dus op en is het weer business as usual. Dat houdt vooral veel looppogingen in tegenwoordig. In tegenstelling tot vroeger, loop ik nu wèl graag mee aan 't handje en ik word daar dan ook steeds beter in! Dat kan niet lang meer duren voor ik het alleen doe!

De laatste dagen ben ik wel wat lastig; heb ook diarree enzo. De KA denkt van de tandjes (excuus dat altijd toepasbaar is ;-) ); zeker mijn boktanden doen er erg lang over om door te komen. Zielig hé? Ik was nòg zieliger toen ik bij de KA mijn inentingen moest krijgen. Zeker die ene deed veel pijn en toen moest ik er nóg een krijgen! Ik was blij toen ik bij mama mocht hoor.

Maar bon, alles ok dus verder met mij. Ik weeg 11 kilo en meet 79cm. Mijn gewicht zakt dus duidelijk in vergelijking met mijn lengte; hetgeen al duidelijk te zien was aan het stilaan verdwijnen van mijn bolle wangetjes hé.

Tot slot nog even meegeven (en waarschuwen aan komend bezoek) dat ik in mijn geef- en neem-fase ben. Gemiddeld zo'n 100 keer per dag, geef ik dus met een vriendelijk, doch dwingend: "è" aan dat je moet aannemen wat ik je geef en met een "a" dat je het mij daarna ook moet teruggeven. Koddig hoor! En heel wat minder vermoeiend voor de oudjes dan mijn alles-op-de-grond-werp-fase. Die wel nog niet helemaal over is. 8-)

Allez, ik ga nog wat verder neuten. Tot volgende week hé!

Liefs,
E-lise.

woensdag, juni 06, 2007

06/06: Bekan precies 1 jaar geleden..

Bekan precies 1 jaar geleden vond ik dat het tijd werd om mijn schoon bolleke nekeer te tonen op deze wereld. Ik word er helemaal melig ende weemoedig van; vandaar dat ik dees fotoke nog eens opdiepte en nog nekeer mama's blogje van exact precies 1 jaar geleden gelezen heb. Ze zagen mij toch graag komen hé, die oudjes? En nu zien ze mij zelfs nog lieverder! Maar allez, genoeg melan ende cholie en op naar het partyverslag!

Fashionably late kwamen de feestgangers tegen den drieën toe. Ze werden direct volgegoten met van dat lekker gebubbel (en ik mocht niet eens meedrinken! op mijn eigen verjaardagsfuif!! :-( ) en ondertussen kon het uitpakken der 700 cadeautjes beginnen hé. Leeeuuk dat dat was; heb echt superleuke en mooie dingetjes gekregen, van tof speelgoed tot een mooi kleedje en mijn eerste kettingkje!

Oma & opa hadden ook mooie ballonnen bij dus dat stond mooi bij de rest van de versieringen in de living! Daar hebben we dan een stukje taart gegeten (mama was erg trots over alle complimentjes die ze daarover kreeg!). Jaja: "WE" want ik heb toen dus mijn eerste stukje taart ooit gegeten hé! Ik vond dat best lekker, vooral de ananas die er tussenzat, vond ik de max!

Door al dat spelen enzo, was mijn middagdutje wel wat in 't water gevallen en daar was ik 's avonds wel wat van overstuur; 't heeft tot middernacht geduurd eer ik wat rustig werd en in slaap wou vallen. Maar ja, 't was alleszins een supertof feest dat ik nog wel eens zou willen overdoen! Nu zondag bijvoorbeeld! :-) Ah, ja, want dan is het "deel 2: de Nijzen". Aiai, als dat maar goedkomt. ;-)