donderdag, mei 31, 2007

30/05: I *not heart* cars!

Pfffff.. Ik heb het niet meer met auto's hoor. Vroeger zat ik daar graag in en lachte ik zelfs omdat de wereld zo snel aan mij voorbijvloog. Maar ja: "vroeger" dat was ook toen we dienen auto nog hadden waar de ramen laag genoeg (of de zetels hoog genoeg; 't is maar hoe ge 't bekijkt) waren zodat ik naar buiten kòn kijken wur! Nu hebben ze mijne real-live cinema afgepakt en ze zullen het geweten hebben! Van zodra de rit meer dan 10 minuten duurt (dus lekker nog elke keer dat klein stukje eksaarde als ze zelfs nog maar nekeer naar Lokeren durven rijden 8-) ), hebben ze het dus zitten: neuten, dreinen, trunten, zagen, krijsen: geen enkele tactiek is mij vreemd. Maar tot nu toe geen succes: de oudjes rijden gewoon door en kijken zelfs niet om. :-( Iemand tips daarvoor? SMS TIP en dan je tip naar 0706. Dank u. (PS: "dreigen je sokken op te eten" werd reeds geprobeerd zonder resultaat.)

Ondertussen is het hier drukdrukdruk met de voorbereidingen van mijn verjaardagsfeestje, deel 1: de Goossensen! Ja, 't is in 2 delen want noch ik noch onze living kan al dat volk in ene keer aan wur! Ik kijk er alleszins al wreeeeed naar uit! Hopelijk is 't wa goei taart en zijn er veeeeeel cadeautjes. Ah, ja, ik ben ekik a material girl hé; geen sentimenteel gedoe: presents moe'k hebben!

Wat ik wel nog moet vertellen, is wat voor een ongelofelijke knuffelmie ik aan 't worden ben. Nu is dat misschien niet te verwonderen met 2 oudjes wiens grootste hobby het lijkt van mij plat te knuffelen, maar toch! Ik vind het nu zelf ook super om knuffels uit te delen! Als ze mij oppakken, schurk ik me dus eens goed tegen hen aan en sla ik mijn armpjes rond hun nek. Liiiiiieeeef eh? Sinds gister doe ik dat ook als ze "knuffel knuffel" zeggen. Sooooo cute alweer! :-)))

Allez, ik ga de voorbereidingen hier nog wat verder in goeie banen leiden, want zonder mij loopt dat hier natuurlijk helemaal mis wur.

Tot volgende week!

Liefs,
E-lise.

woensdag, mei 23, 2007

23/05: Troost tanken

Geef toe: soms is het eens nodig in een mensenleven: ergens troost gaan tanken. In een babyleven is dat niet anders. Aangezien wij, de wel-al-pratende-maar-nog-niet-begrepenen, onze troost niet verbaal kunnen gaan opladen ergens, moeten wij dat dus al neutende en al knuffelende doen bij, bij voorkeur, mama of papa. Nu zijn die sjarels niet altijd in de buurt of hebben ze (shame on them!) niet altijd tijd ofte zin om ons te troosten! Maar dààrom heeft God (in de volwassenenmond beter gekend als "babywinkel") de hulpmiddelen uitgevonden! Sabbelpopjes, tuters, zuiglapjes, noem maar op: ze schreeuwen het allemaal uit: Leve Het Commerciële Trooststation!

Awel: ik doe daar niet aan mee! Nèm! Mijn alternatief is: ne zakdoek. Inderdaad! Nen doodgewonen, stoffen lap waar da ge uwe neus in snuit! Maar dan zonder snot wur! Zalig vind ik dat, daar troost aan gaan tanken! Of ik nu in mijn eetstoel zit, nog wat sufjes van het slapen, of tijdens het slapen zelf, of tijdens het spelen in mijn box,.. Dat ding helpt u door moeilijke tijden zeg ik u!

Heb je trouwens op die foto hier gezien hoe ik slaap? De beentjes helemaal opgetrokken en mijn gezichtje tegen dat zakdoekje aangeduffeld. Gezellig hé? "Vniffig" zou mijn vriend van de poëzie Wim Helsen zeggen. En zo vinden mijn oudjes mij dus soms hé: nog volledig diep aan 't slapen, ondanks de trap die zo kraakt en het veluxraam dat ze dan openzetten dat ook veel lawaai maakt, en dan nog eens de flits van 't fototoestel,.. 't Doet mij allemaal niets! Schone slaapster hé jong, ah ja!

Allez, wat ik deze week verfijnd heb, is bewust op iets leren drukken. Ik weet nu heel goed hoe ik met 1 vingertje op een knopje moet duwen om iets te laten spelen en als er verschillende knopjes zijn, weet ik waaruit welk geluidje komt! Sjiek eh? *trots* Bij de filmpjes zie je dan ook een voorbeeld van hoe ik dan soms DJ voor de oudjes. En daar beginnen ze heeeeeeeel raar van te doen hoor! Kijk maar. :-)

Tot volgende week iedereen!

Liefs,
E-lise.

woensdag, mei 16, 2007

16/05: Elise, de boekenwurm

Zie je mij hier grijpen naar boekjes? Mijn favoriete bezigheid als ik op wandel ben in onze woonkamer. De boeken van mijn oudjes is iets wat mij al fascineert van toen ik nog een klein babietje was (lang, lang geleden) en ik na het flesje melk nog wat rechtop moest zitten in de schommelstoel naast de boekenkast. Al die kleuren en vormen: ik kon er uren (allez, of toch minuten) naar staren!

En nu ik dus wat ouder ben, kan ik er ook eens aan gaan voelen en ze, tot grote ergernis van de oudjes, allemaal eens uit de kast sleuren en, als ze mij langer dan 2 seconden uit het oog hebben: op de grond gooien en verscheuren of toch minstens eens goed verkreuken. 8-)

Voorlezen doen de oudjes ook vaak en mijn lievelingsboekje is echtig waar: "Musti, de boekenwurm." :-) Het enige boekje waar ik nooit ofte nimmer mijn aandacht bij verlies. De oudjes waren ook van die wurmen dus ik peins dat dat bij mij ook zo gaat zijn.

Deze week veranderd: ik zit nu in bad zonder zitje! De oudjes hadden gehoopt dat ik me dan zo op mijn evenwicht zou moeten concentreren dat ik niet meer zo de hele badkamer vol water zou splenzen. WOEHA! Je zou zeggen dat ze mij ondertussen beter kennen hé. 8-)

En zo verdwijnen stilaan steeds meer baby-spulletjes naar zolder, ofte mijn kamertje de maxi-cosi staat daar al een tijdje, evenals mijn draagmand, maar nu ook de Bumbo (ik kon mij daarin al zo straf op mijn voetjes afdrukken dat ik dat ding in no time 5 meter verder verschoof), de relax (die kiepte ik gewoon omver! :-/ ), enz.. Jaja, groot worden hé.. *mijmer*

Deze week verfijnd: het protesteren als ik "nee" te horen krijg. Dat woordje "nee" (eigenlijk mijn eerste bewuste woordje dus, arme oudjes die hoopten op een "mama" of "papa" :-p ) kordaat herhalen of zelf al anticiperen en "nee" zeggen als ik iets stouts ga doen. 't Is dat ze dan niet kunnen zeggen dat ik hun niet gewaarschuwd heb hé. 8-)

Oh, ja: en soms duw ik mezelf zomaar ineens zonder steun recht en dan sta ik daar een paar seconden zonder steun. Creepy hoor! Nu nog een pasje zetten en we zijn vertrokken hé. :-)

Ik heb weer last van tandjes dus da's niet zo leuk. En 't regent dus kan ik geen pool parties meer organiseren. :-( Al vind ik de regen wel fijn als die zo op mijn gezichtje druppelt. Raar kind ben ik hé?

Tot volgende week iedereen!

Liefs,
E-lise.

woensdag, mei 09, 2007

09/05: Er is er een jarig, bijna, bijna!

Hallo iedereen!

Ik ben eergister 11 maandjes geworden en dus ben ik mijn laatste weken als 0-jarige ingegaan! Spannend hoor! De oudjes zijn al volop aan 't voorbereiden voor mijn verjaardagsparty: uitnodigingen, taarten, versieringen, outfits,.. Er komt wat bij kijken hoor! Maar ja, ik word dan ook maar 1 keer 1 jaar hé! :-)

Nieuw deze week is mijn handengeklap! Jaja, eindelijk kan ik het! En zoals altijd wanneer ik iets nieuws kan, doe ik het nu de hele dag door natuurlijk hé! Ah, ja, stel je voor dat ik het ineens zou verleren! ;-)

Ook nieuw zijn mijn verwoede pogingen om mee te dansen. Ik wieg dan Stevie Wonder-gewijs heen en weer en steek daarbij soms mijn handjes in de lucht. Ik ben nog geen Shakira, maar ik ben toch al minder houterig dan papa. 8-)

Ik begrijp ook steeds meer woordjes; "hond" en "poes" begrijp ik al langer; ondertussen zijn daar nog "mama", "papa", "boterham", "drinken" en een paar speeltjes ("het eendje", "bumbo", enz..) bij gekomen. En natuurlijk "nee". :-) Maar het uit mezelf zeggen doe ik nog niet. Maar dat betekent niet dat ik zwijg hoor! Baneet gij! Ik brabbel er hele dagen op los! Alleen verstaan ze mij nog niet wur!

Wat ik steeds beter kan, is een paar zijwaartse passen zetten in of aan mijn box. En af en toe als ik rechtsta, laat ik mijn handjes ineens een paar seconden los en voor ik het weet sta ik dan dus zomaar helemaal alleen, zonder steun! Straf eh? Volgens mij duurt dat niet zo heel lang meer of ik zet mijn eerste pasjes alleen!

Oh, ja: vergeet zeker de nieuwe filmpjes niet uit te checken hé! En niet letten op mijn rare mama die daar staat te "hoezjemetoezjemetoezjen"; die heeft zeker wat teveel naar Bart De Pauws "amoesjamararara" gekeken. Dat wordt wat als ik later mijn vriendjes mee naar huis brengen. Oh boy! Genant ze! :-)

Allez, tot volgende week hé!

Liefs,
E-lise.

woensdag, mei 02, 2007

02/05: Mijn eerste pool party!

Hallo iedereen!

Ik zal nekeer direct in huis vallen met hèt evenement van de week zie! Mijn zwembad! Hebdet gezien, hebdet gezien? Sjieke dinges eh? Niet zomaar een plonsbadje hé! Neenee, een echt subtropisch zwemparadijs! Het enige dat ontbreekt, is een golfslagbad en zelfs daar is wat aan te doen met de nodige protties! 8-)

Ik heb dan ook al direct mijn eerste pool party gehad gister en een paar vriendinnen uitgenodigd. Die hadden hun oudjes meegebracht, dus gelukkig hadden mama & papa dan ook wat bezoek. ;-) En tof dat dat was zeg! Er is gesplensd en gesparteld dat het een lieve lust was hoor!

Ik heb ook iets nieuws bijgeleerd deze week! Mijn armpjes hoog de lucht ingooien als mijn oudjes "jeeeeuuuuuj" zeggen! Cute alweer.

Verder begin ik stilaan ook een temperamentje te laten zien als mij iets verboden wordt. Ah, ja, want nu ik zo snel kruip, moeten mijn oudjes mij leren waar ik allemaal niet aan mag zitten en da's veeeeel hoor! Als ze "nee" zeggen, herhaal ik die "nee", schud ik met mijn hoofd en pruttel ik flink wat tegen. Moeilijk voor de oudjes om daaraan te weerstaan blijkbaar, dus ik hou die strategie nog maar even vol. Ooit breken ze wel.

Allez, ik moet dringend nog wat gaan zwemmen, dus salukes en tot volgende week hé!

Liefs,
E-lise.