donderdag, maart 29, 2007

28/03: "Meisjes, zullen we een club oprichten?"

.. dat was de titel van één van mama's lievelingsboeken vroeger. Het idee van clubjes oprichten heeft ze altijd al fijn en spannend (het behelsde immers de belofte van geheime clubhuizen, geheime clubtaal en geheime clubrituelen) gevonden en dat is met ouder (no pun intended) worden niet veranderd. Haar forum is daar 1 voorbeeld van, het "Lokerse mama's"-clubje nu een ander.

En dus gingen we dinsdag voor het eerst naar zo'n bijeenkomst met mama's uit Lokeren die allemaal kindjes hebben die nog niet naar de kleuterklas gaan. En wat denk je? Ik vond het zaaaaaalig! Ik heb mijn favoriete hobby (mijn ogen de kost geven) volop kunnen uitoefenen, heb veel zitten lachen naar iedereen en zocht ook graag contact met de andere kindjes. Echt een supermiddag; hopelijk volgen er zo nog vele!

Verder heb ik deze week de conga's van mijn oudjes ontdekt. Amai, daar kan ne mens leuk op trommelen hé! Ons Gloria had gelijk: do the conga! Hier moi in actie:

Wat is er nog gebeurd deze week? Oh, ja: ik heb leren kopstootjes geven! Educatief verantwoorde ouders heb ik toch hé? Als zij "boenk" zeggen, leuk ik naar voor en boenk ik met mijn voorhoofd tegen hun voorhoofd. :-) Zachtjes natuurlijk wur!! Ik blijf zelfs nog een tijdje tegen hun hoofd aangeleund dan; lekker gezellig! :-)

Nog verder de educatieve toer gaan we op met leren "foert" zeggen. Niet letterlijk wur! Nee, ik steek dan mijn tong uit en blaas heel hard, zo van "pfffff, vergeet het maar dat ik dàt ga doen!" Heeeeel amusant met restjes wortelpap in mijne mond! 8-)

Voor de rest is mijn mama met mij gaan winkelen en zit ik nu dus weer in 't nieuw. Maatje 80 heb ik al; gaat serieus vooruit hé? En al echt zomerse dingetjes zitten er tussen; vooral de hoedjes zijn erg cute!

Allez, ik ga jullie laten. Tot volgende week!

Liefs,
E-lise.

woensdag, maart 21, 2007

21/03: Een nieuwe lente, een nieuw geluid..

.. en dat nieuwe geluid is: tandenknarsen! Horendol heb ik er mijn mama al mee gemaakt. Echt zo een venijnig scherp op elkaar krispen van mijn 6 fonkelnieuwe tandjes. Haha, schoon chantagemateriaal! "Aaaaaaah gij doet mij iets eten wat ik niet lust?" Do the knars! 8-)

Van een nieuwe lente daarentegen is er ondertussen alweer niet veel meer te merken. We hebben hier omgod zelfs sneeuw gehad eergister! Nu had ik wel al eens vaagweg sneeuw gezien, maar 't was nu de eerste keer dat ik in die vlokkenmassa zat. Met Jan De Wilde zit je dus sowieso goed hier ten huize Goossens-Nijs: ofwel krijgen de blaadjes bomen, ofwel ben je zo gelukkig in de eerste sneeuw! :-)

Voor de rest ben ik deze week terug supermakkelijk en vrolijk enzo. Ik eet terug goed, kan me terug goed alleen bezighouden, enz.. Leuk en ontspannend voor de oudjes, en voor mij eigenlijk ook wel. :-)

De "leer-uit-een-gewone-beker-drinken"-lessen werpen ook hun vruchten af: ik mors nu toch niet meer méér dan dat ik drink. :-)

De kruippogingen daarentegen lijken niet echt enorm te vorderen. Het vreemde is ook dat ik veel meer bezig ben met proberen rechtstaan dan met proberen kruipen. Dat laatste interesseert me precies niet zo. Dus sta ik in kruiphouding, om dan vervolgens mijn benen volledig te strekken en dan iets rond me te zoeken waar ik me kan aan optrekken.

Allez, salukes iedereen!

Liefs,
E-lise.

woensdag, maart 14, 2007

14/03: Mijn optrekje

Hey iedereen!

Ik ging hier eerst fier schrijven dat ik mij al bijna volledig kan rechttrekken in mijn box, maar tegen dat ik dit kon schrijven, was dat al geschiedenis! Dames en heren: ik kan mij nu vollédig vanuit zit helemaal rechttrekken en een hele tijd op mijn 2 beentjes blijven staan! Knap hé?

Verder vind ik het wel leuk dat de lente er al zo volop is. Lekker buiten zitten en rondkijken: veeeeeel leuker dan binnenzitten! Onze hond en 2 katten vinden het ook leuk dat wij bij hen zijn en geven een speel-show vlak voor mijn ogen zodat ik dus nog meer te bekijken heb!

Qua kruipen is er niet zoveel vooruitgang: ik blijf oefenen, maar het blijft een achterwaarts gebeuren. Verder probeert mama mij uit een gewone beker te leren drinken (veeeeeel gemors) en is mijn brabbel-woordenschat er ineens weer ferm op vooruit gegaan!

Ik heb nog steeds van die superlastige uurtjes ook; heel raar! Ik slaap wel weer beter, maar eet mijn groentenpapje nu weer slechter. Zo hou ik de oudjes bezig hé. ;-)

Allez, tot volgende week allemaal!

Kus,
E-lise.

woensdag, maart 07, 2007

07/03: Met een grote zwaai..

Hallo iedereen!

Ik heb iets leuks geleerd de voorbije week! Zwaaien! Als je nu "dada" zegt tegen mij of je zwaait, dan zwaai ik lekker terug! Dat maakt mij nòg schattiger; bijna niet te geloven hé? :-)

Zeg, en hebde mijnen nieuwe flashy auto gezien? Da's nogal nekeer iets ze! Ik kan hem nog niet zelf besturen omdat ik zo nog niet met mijn beentjes over de vloer kan slepen, maar er is een heel "dashbord" waar ik vanalles mee kan doen. Plus: er zit een stuurstang aan voor de oudjes dus die kunnen mij dan rondvroemen hé. :-)

Verder is het wat raar deze week: ik heb momenten dat ik me erg goed kan bezighouden (zelfs zo dat mijn oudjes nadat ik een uur in mijn box zit te spelen eens komen checken ;-) ) en dan ineens ben ik echt sùperlastig. Het lijkt niet alsof ik pijn heb; ik ben gewoon lastig en precies wat angstig ook. Ik val ineens niet meer graag in slaap (maar ook daar weer zijn dat niet alle dutjes; bij sommige gaat het nog perfect), kan niet verdragen dat mama te ver weg gaat of te lang wegblijft, enz.. Ik kan dan echt hysterisch doen. Raar hé? De oudjes denken dat het verlatingsangst is; 9 maanden is daar typisch de leeftijd voor natuurlijk, dus dat zou wel eens goed kunnen. En dus krijg ik vaak een T-shirt die naar mama ruikt toegestopt en word ik wat gemasseerd als ik te onrustig ben enzo en dat helpt wel!

Hmm.. Wat kan ik nog vertellen? Oh, ja: spiegels kijken is nu ook een van mijn favoriete hobby's geworden! En maar lachen naar dat kindje in de spiegel. Of heel serieus kijken. ;-) Of het kindje àchter de spiegel gaan zoeken. ;-)

Verder ben ik bijna constant bezig mijn kruip- en optrekpogingen te verfijnen, maar da's hard werken ze jong, amai! Dat gaat niet op 1 2 3 gaan; dat heb ik al lang in 't snuitje! Kruipen gaat nog, maar ik kan het enkel maar achteruit! En daar word ik niet blijer van. :-)

En last but not least: vandaag is alweer een "vermaanddag" hé: ik word vandaag precies 9 maanden! Ik ben nu dus precies even lang uit de buik dan dat ik in de buik gezeten heb, en dat maakt mama wel een beetje melancholisch. ;-) Gelukkig ben ik zo'n cutie pie dat ze niet lang treurt. :-)

Tot volgende week iedereen!

Zwaaizwaai,
E-lise.