dinsdag, oktober 24, 2006

25/10: Ziekjes

Hallo iedereen!

Ik ben ziekjes! :-( Veeeeeel diarree. Met de eerste medicatie werd het niet beter, dus krijg ik nu iets anders; hopelijk helpt dat want ik voel mij echt niet goed hoor. Ik ben telkens alleen maar even wakker voor mijn voeding en een heel klein beetje spelen, en dan wil ik alweer slapen. Ik ben dus wel een makkelijke zieke hé? Alleen word ik 's nachts ook soms wakker en da's dan weer minder natuurlijk. ;-)

Voor de rest heb ik 4 dingen ontdekt in de afgelopen week:

* Mijn voeten! Daar zit ik nu vaak naar te staren en ik grijp ze soms ook vast.

* Mijn beenspieren. Ik doe al verwoede pogingen om op eigen benen te staan! Ik moet natuurlijk nog serieus ondersteund worden, maar ik druk mij al flink af met mijn voeten! ((Kan je trouwens ook zien op een van de foto's.)

* Bellen blazen. Man, met dat laatste heb ik me al geamuseerd! Vooral met eten in je mond is dat geweldig grappig. 8-)

* De wind. Nu het wat slechter weer is buiten, voel je de wind supergoed op je gezicht en dat vind ik zo'n leuk gevoel dat ik dan iedere keer begin te lachen. :-)


Over eten gesproken: de groentenpap blijft goed vooruit gaan; ik eet nu zo'n 70 gram. Ik moet wel zeggen dat mijn mama in heel dat groentenpapgebeuren een harde tante is gebleken hoor. Die geeft dus niet op hé! Daar ga ik later nog mee afzien denk ik. Hoewel ik wel al in de smiezen heb dat ze uiterst vatbaar is voor mijn fameuze charmante glimlach. Hèhè. 8-)

Oh, ja: mijn favorieten tot nu toe zijn witloof en pompoen; worteltjes en bloemkool vind ik maar niets..

Verder ben ik deze week voor het eerst naar het buitenland geweest; meer bepaald naar Nederland. Toch zeker 20km hier vandaan! Jaja, een echte rondreiziger ben ik. :-) Weer een hele hoop nieuwe kleertjes (allemaal roze natuurlijk; als anti-madammen-die-mij-ne-mooie-jongen-vinden-middel) en speelgoed gekregen. Dat laatste had ik echt wel nodig, want ik begon wat uitgekeken te geraken op mijn ander speelgoed. Ne mens moet wat afwisseling hebben hé. Oh, ja: mijn oudjes hebben mij ook een wreed koddige muts gekocht; ook weer te bewonderen in het foto-onderdeel. :-)

Tot slot hebben mijn oudjes nen truuk gevonden om mij te doen schaterlachen. Mij doen verschieten! Ja, niemand heeft mij er ooit van beschuldigd een normaal kind te zijn hé! :-) Alleszins: dat vind ik dus zo grappig dat ik echt begin te schaterlachen. En dat vinden mijn oudjes dan weer zo grappig dat ze mij veel doen schrikken enz.. Het werkt echt! :-)

Allez, ik ga nog wat uitzieken in mijn bedje. Tot volgende week allemaal!

E-lise.

woensdag, oktober 18, 2006

18/10: Spiegeltje spiegeltje..

Hallo iedereen!

Ben weer bij de kinderarts geweest. Vond ik helemaal niet zo leuk deze keer hoor; 't was juist op 't uur van mijn dutje en dan ben ik lastig! Hun eigen fout, nèm! Flink mijn keel opengezet bij het spuitje natuurlijk, maar ook bij het wegen, meten en luisteren naar mijn hartje en longen enzo. Kwestie van dat de boodschap zeker goed duidelijk overkwam hé!

Maar alles dus weer dik in orde met mij. Ik weeg nu 7kg340 en meet 65cm. Ik heb naast de standaard vaccinaties nu ook een vaccinatie gekregen tegen het Rotavirus; een vies beest waar veel kindjes erg ziek van worden en mee in het ziekenhuis belanden, dus maar goed dat ik dat gekregen heb.

De kinderarts wijt de toegenomen reflux en dus lastigheid aan het moeten wennen van mijn maagje aan de groentenpapjes. En inderdaad: het begint stilaan te beteren ondertussen, dus volgens mij word ik dat ver gewoon! Had ik maar de sterke maag van mijn papa hé; dan kon ik eten wat ik wou! :-)

Die groentenpapjes gaan dus langzaam maar zeker beter; ondertussen eet ik zo'n 50 gram. Nog niet wat het moet zijn, maar de kinderarts zei ook dat die volledige portie groentenpap (100 à 200 gram) maar echt noodzakelijk wordt op 6 maanden, dus ik heb nog even tijd hé.

Verder ben ik met mama naar de babymassage geweest. Dat was leeeeeeuuuuuuuk!! Al die babietjes, amai, ik had veel te bekijken hoor! En veel bekijks natuurlijk ook, want overal waar ik kom, ben ik met grote voorsprong het mooiste kindje zeggen mijn oudjes altijd. :-))))

Niet alleen op de babymassage had ik veel bewonderende blikken trouwens; ook op een babyborrel van mijn mama haar vriendin waren de complimentjes niet van de lucht.
(Het is ongetwijfeld daarmee dat ik zo graag mee op stap ga in 't stad en in de winkels en naar feestjes enzo; ik word nogal graag becomplimenteerd. Ik ben een vrouw voor iets hé! 8-) )

Er was juist één vrouw (ik denk dat ze niet goed zag) die vond dat ik een "knap bazeke" was. Mijn mama heeft haar eens goed neergebliksemd met haar ogen en mij bij thuiskomst rap in andere, roze kleertjes gestoken. :-)

Maar bon, de babymassage dus. Dat heb ik echt supergraag; mijn mama doet dat nu elke dag als ik mijn huiluurtje heb (tussen 7 en 8 's avonds meestal) en dat helpt echt!

Oh, ja: mijn oudjes hebben een nest kittens van 't straat gehaald. Die hadden een stel achterlijke mensen hier zomaar in 't straat achtergelaten. Ge zou sommige mensen toch de nek omwringen hé! >:-( Was superleuk om nekeer logeekes in huis te hebben; ik heb mijn ogen nogal uitgekeken met al dat gemiauw rond mij hoor! :-) Enfin, na een weekje er goed voor gezorgd te hebben (sommige zelfs nog met het flesje moeten voeden), zijn ze nu alweer het huis uit. Ik mis ze best wel, die miauwdinges.

Allez, ik moet hier gaan badderen, dus ik ga jullie laten.

Salukes allemaal!

E-lise.

dinsdag, oktober 10, 2006

11/10: Prijsvraag

Hallo iedereen,

Pfff.. 't Gaat mij niet goed af hoor de laatste 2 weken! Ik heb ineens weer erg veel last van mijn reflux. :-( Het is begonnen toen ik groentenpapjes ben beginnen eten, maar eigenlijk kan het daar haast niet van zijn, want vast voedsel vermìndert juist de reflux.

Enfin, omdat het maar bleef duren, raadde de kinderarts aan van eens een paar dagen te stoppen met groentenpap om te kijken wat dat gaf. Het beterde op slag: niet meer krijsen tijdens het eten, beter inslapen, beter slapen, minder overgeven en minder de typische reflux-geluidjes en -geur. Maar na 2 dagen was de reflux er terug! :-(( Het heeft dan blijkbaar tòch niets met de groentenpapjes te maken.. Maar met wat dan wel hé?

Vrijdag gaat mama met mij naar de kinderarts, maar ondertussen kan u uw oplossingen op een gele mailkaart schrijven en sturen naar elise@e-lise.be

Een opnieuw-vrolijk en goed-slapend Eliseke te winnen!

Liefs,
E-lise.

PS: De coerzjette-papjes zijn mij trouwens goed bevallen; ik krijg nu toch al een paar schepjes binnen iedere middag! Mama ging eens pompoen proberen nu geloof ik. Jipie! Lekker veel vlekken maken! 8-)

dinsdag, oktober 03, 2006

04/10: Wit lof from Elise

Hallo mensjes!

Alles goed met iedereen?

Hier eigenlijk niet veel te vertellen hoor. Niet veel tijd ook, want ik ben met vanalles bezig: grijptechnieken verfijnen en nu ook het gegrepene naar de mond brengen.

Ik kom dus gewoon snel even vertellen dat ik mijn mening over groentenpapjes een beetje aan het bijstellen ben. De laatste voedingen heb ik toch al een paar hapjes binnen gehouden en ik trek ook niet meer zo'n vies gezicht. De ommekeer is er eigenlijk gekomen met het witloof. Mijn oudjes waren begonnen met worteltjes omdat dat zoet is en de meeste kindjes dat lusten. Ja, daaaag!! Dan moet er toch al een belletje gaan rinkelen wur!! De meeste kindjes! Tssssss.. Enfin, EINDELIJK viel mijn mama hare frank (kleine letter) dan en probeerde ze nekeer met iets ongewoners en ja hoor! Goed te doen, dat witloofpapje!

Vandaag heb ik haar horen zeggen dat ze morgen met coerzjettes of zoiets gaat beginnen. Dat ken ik niet hoor; vraag me af wat dat gaat geven..

Verder heb ik er weer een hoop roze kleren bij. En dat voor iemand wiens moeder altijd gezworen had haar dochter nooit volledig in het roze te steken. Ouders hé. Zo grillig als de wind! Mama zegt dat het komt omdat ze roze nu eenmaal schattig vindt staan, maar volgens mij komt het door een trauma dat ze eens opgelopen is op een feestje toen iemand mij bewonderend toekeek om vervolgens te kirren: "Oooooooh, maar dà's ne mooie jongen!" Sindsdien zijn niet-roze dingen dus taboe. :-)

Allez, ik ga nog wat ROFLWRFT'en. Maar stillekes want mijn mama denkt dat ik aan het slapen ben. Tot volgende week hé!

Dikke kus,
E-lise.