dinsdag, september 26, 2006

27/09: ROFLWRFT

Hello piepelkes!

Jawadde, dat zijn nogal nekeer 2 weken geweest hoor! :-o Eerst en vooral ben ik dus inderdaad ziek geweest van mijn 2de spuitje. Niet erg hoor, maar toch wat koorts, wat zagen, slecht eten en veeeel slapen.

Vorige week zijn we dan naar Center Parcs geweest. Mijn eerste reis! Spannend hoor; maar ik vond het toch niet altijd zo super. Allemaal die nieuwe indrukken, geuren, een ander ritme, enz.. Ik heb dat dus goed laten merken en wat meer gehuild en slechter geslapen enzo. Dat zal ze leren van mij weg te halen uit mijn vertrouwde omgeving, nèm! :-p En 't strafste was, net toen ik mij daar op mijn gemak begon te voelen, gingen ze toch wel weer naar huis zeker? Dus heb ik mij daar òòk maar weer anders gedragen. 8-)

Maar mijn raar gedrag kan ook allemaal wel te maken hebben met het feit dat ik weer redelijk wat sprongetjes gemaakt heb de afgelopen 2 weken:

* Ik lach nu ook luidop. Super vind ik dat! En wie ook? Juist ja, de oudjes. Staat weer garant voor uren van pogingen mij aan het lachen te doen krijgen. Nuja, ik kan er maar goed mee zijn hé. :-)

* Ik doe al serieus verwoede pogingen om te rollen (van buik naar rug; omgekeerd lig ik veel te comfortabel dus doe ik geen moeite. 8-) ). Nog éventjes en ik ben er!

En last but not least:

* Ik grijp!! Eindelijk heb ik het door! Een levenloos of levend iets bengelt voor je neus (een beestje, papa zijn kin, enz..), je brengt je arm daar naartoe, sluit je handjes errond et voilà! Dat ik daar niet eerder op gekomen ben zeg! Niets is nu nog veilig in mijn buurt hoor. 8-)

En of al deze ontwikkelingen nog niet verwarrend genoeg waren voor mijn klein koppeke, zijn mijn oudjes deze week dan ook nog eens begonnen met mijn eerste groentenpapjes. Pffff.. wa's da jong! Eeeiiiiikes!! Ofwel kunnen die niet koken (en dan ziet het er niet goed uit voor mij de komende jaren :-/ ) ofwel moet ik er nog wreed aan wennen. Ik heb nog geen enkele lepel binnengehouden. Pap goes in, pap goes out, pap goes in, pap goes out,.. Hèhè, zien wie het het langste volhoudt! 8-)

Oh, ja: als fervente internetters hebben jullie de titel toch wel al ontcijferd zeker hé? Iedereen kent ongetwijfeld de afkorting ROFL (="Rolling on the floor Laughing"), wel ik heb er dan nog juist aan toegevoegd: "While Reaching For Toys". :-)

Man, man, dat IQ van mij rijst de pan uit hé! 8-)

Salodders en tot volgende week! Vergeet mij niet te bewonderen in het foto-album!
E-lise.

donderdag, september 14, 2006

14/09: Nostalgie..

Deze week heb ik bewust mijn blogje verschoven van woensdag naar donderdag. Vandaag is het immers een wel héééééle speciale dag. Het is immers precies 1 jaar geleden dat ik uit de diepvries gehaald werd en bij mama in de buik geplaatst werd. Ik was wel blij hoor, want ik zat daar al van in maart en het begon daar toch echt wel serieus koud te worden. Bij mama was het veel warmer! :-) Ik zat daar toen samen met een broertje/zusje, die het jammer genoeg niet haalde.. Mij gaven ze trouwens ook maar 5% kans om het te halen, maar dat moeten ze juist tegen mij zeggen natuurlijk! Ik dacht van: "ik zal ze daar nekeer wat laten zien zie!" En zie mij hier nu zitten! Allez, ge ziet mij niet, maar 't is bij wijze van spreken hé! ;-) Hoe mama en papa zich toen voelden kan je lezen in mama's blog.

Gisteren naar de kinderarts geweest voor mijn 2de inentingen. Mijn mama was mij helemaal aan het afleiden met lieve woordjes en aaitjes zodat het spuitje al gegeven was voor ik er erg in had. Zodoende miste ik dus mijn kans om mijn keel open te zetten. :-( Ik hang ook nekeer graag de drama queen uit hoor! Ik heb me dan 's nachts maar goed laten gelden. :-) Wist ik veel dat mama daardoor de babymassageles zou afzeggen omdat ze dacht dat ik te moe en te ziekjes was! Nu moet ik een hele maand wachten voor er alweer een les is. :-/

Maar bon, ik ben dus weer helemaal goedgekeurd bij de kinderarts hé. Ik weeg nu 6.5kg en meet 62cm. Ik mag binnen een dikke week beginnen met groentepapjes te eten! Hihi, daar kijk ik al naar uit; lekker eten uitspugen en er met mijn handjes in zitten. :-) Nu kom je daar nog mee weg hé, dus ik moet ervan profiteren. Verder nog even gebabbeld over dat ik nog naar niets grijp, maar de kinderarts had er het volste vertrouwen in dat dat nu wel snel zou komen. Ze schrok dat ik al tandjes had (had ze nog nooit gezien zei ze; tsja, ik heb het wel voor wat tegendraads doen ;-) ), maar ze ziet er wel nog geen volgende klaarzitten, dus daar zal ik de eerstkomende weken normaal geen last van hebben.

Wat valt er nog te vertellen..? Oh ja, ze hebben mijn wiegje omgebouwd van een schattig maar toch wat onnozel geworden babywiegje met een mooie hemel en een parkomrander enzo naar een echte speelbox voor semi-grote kleine kindjes! Leuk hoor; ik kan nu veel beter rondkijken en er hangt veel meer speelgoed in; vooral aan dat bolletje draaien vind ik wel plezant (zie foto's). :-)

Allez, nu ga ik nog wat maffen want deze keer ben ik wèl wat ziekjes van dat spuitje; wat koorts en ik ben nog maar 3 uurtjes wakker geweest vandaag.. Zielig hé?

Zo, dat was het voor deze week èn volgende week, want dan zit ik met mijn oudjes gezellig een midweekje in Center Parcs! Jeeeej!! Tot binnen 2 weken dus (met ongetwijfeld een hele lading nieuwe fotootjes ;-) )!

Kusje,
E-lise.

woensdag, september 06, 2006

05/09: Mond vol tanden..

.. of toch bijna! Jaja, jullie lezen het goed! Mijn moeilijke dagen waar ik het vorige keer over had, waren dus te wijten aan het doorkomen van mijn eerste twee tandjes! Uitzonderlijk vroeg natuurlijk; ah ja, ik moest weer eens speciaal doen hé. :-) Mama schrok zich wel een hoedje hoor, amai! Ik was aan het lachen en ineens zag ze ze staan blinken onderaan in het midden. :-) Van 't verschiet is ze direct 700 foto's beginnen trekken en die direct beginnen doormailen naar 700 man om te vragen of dit toch wel zeker tandjes waren. Ja du-uh! Het is wit, scherp en het staat in je mond. Enfin, foto's te bezichtigen in het daartoe bestemde onderdeeltje!

Ik heb trouwens weer iets nieuws gevonden om mijn oudjes te vertederen. Nuja, niet dat dat moeilijk is hoor; die 2 staan daar hele dagen te oooooh'en en te aaaah'en boven mijn wiegje. :-) Maar bon, als ik mezelf wat wil troosten (omdat ze het soms riskeren om niet binnen de seconde op mijn gehuil af te komen of gewoon omdat ik zin heb in wat getroost), steek ik mijn wijsvinger in mijn mondje (ah ja, al die andere kindjes gebruiken nen duim dus ge ziet van hier dat ik dezelfde vinger ga gebruiken!) (allez, soms wel hoor; zie foto; ook dat deed ik dan weer om tegendraads te zijn hé!) en met mijn linkerhandje aai ik dan mijn achterhoofdje. Heeeel doeltreffend hoor! Soms ligt daar onder mijn hoofdje een moltondoek en die grabbel ik dan mee. Nòg meer garantie op getroost! Wie mij hierbij aan het werk wil zien, verwijs ik graag ook weer naar de fotopagina.

Let misschien trouwens ook eens op de foto met het viergeslacht. Speciaaaaal hé? :-)

Wat ook een nieuwe ontwikkeling is, is dat ik minder slaap. Niet 's nachts hoor, neenee, dan ben ik nog steeds het Mooiste Slapertje van het Oostwestnoorzuidelijke Halfrond, nee, 't gaat over overdag. Vroeger deed ik nog 3 dutjes van respectievelijk 3, 2 en 1 uur, maar ik heb besloten ze te halveren. Ik ben er nog niet uit of dit een tijdelijke toestand is vanwege de tandjes (ik weet niet waarom maar ergens vermoed ik dat mijn mama daar blij mee zou zijn; die slaapt precies ook nog graag overdag) of of ik het maar zo ga houden. Ik speel immers steeds liever en liever. Natuurlijk nog het allerliefste met mijn oudjes maar mijn speelgoed kan mij toch ook al goed boeien. Alleen moet er niet tèveel geluid enzo aan zijn, want dat is toch wat te druk voor mij en dan zet ik het op een huilen.

De omrol-saga gaat trouwens verder. Aangezien ik sinds vorige week niet meer heb gerold, beginnen mijn oudjes toch allerlei andere theorieën te ontwikkelen. De populairste tot nu toe is dat ik "gepoepschuifd" heb. Dat ik mij dus zodanig met mijn voeten op de grond afgezet heb om dan met mijn poep steeds verder over de mat te schuiven. Hèhè, ik los niets. 8-)

Staan binnenkort op het programma maar hebben nog geen vaste data: 2de inenting bij de KA, de eerste groentepapjes, naar de babymassageles met mijn moeke en een midweekje op reis met de oudjes! Joehoe!

Tot volgende week,

E-lise.