dinsdag, augustus 29, 2006

30/08: Rolling rolling rolling!

Haha, ik heb mijn mama doen verschieten gister! Ik lag op mijn speelmat; helemaal aan één kant (heb ik het liefste want daar is een spiegeltje en daar kijk ik veel in (tsja; ik doe ook maar mijn mama na hé!)). Mama ging even de video programmeren en HOPLA! Toen ze terugkwam lag ik helemaal de andere kant, en zelfs niet meer op mijn speelmat! Ergens konden mijn oudjes het niet geloven, maar ze kwamen dan toch tot de enige mogelijke conclusie: IK BEN OMGEROLD! En niet zomaar van rug naar buik of omgekeerd zoals de meeste babietjes eerst doen; neenee, direct rond mijn as gedraaid! Of dit natuurlijk ècht zo gebeurd is, weet enkel ik. 8-) Ze had mij maar niet alleen moeten laten, nèm! Haha, zal ze niet snel meer doen nu. 8-)

Iets bijleren hoort nochtans perfect bij de "regeldagen" die ik vorig weekend had, dus in dat opzicht zou het wel logisch zijn dat ik ineens iets nieuws kan. Want man, man, man, ik ben lastig geweest hoor! Huilen, krijsen, niet willen slapen, veel minder eten, enz.. Maar nu zijn de moeilijke dagen voorbij en ben ik weer hetzelfde engeltje als daarvoor: veel lachen en makkelijk inslapen. Mijn oudjes boffen toch nogal met mij hé? :-)

En heb je het gezien bij de foto's? Ik ben voor het eerst in het grote bad gegaan! Mijn mama is nog meegegaan natuurlijk hé! Ah ja, zo alleen is nog iets te vroeg wur. Ik vond dat best wel plezant, zo met zijn beidjes in ons blootje in dat lekker warme water. Mogen ze nog doen met mij!

Verder geen nieuws meer deze week. 't Zal nog niet spectaculair genoeg zijn met het al dan niet omgerol zeker? 8-)

Daaaag!

Mystery-E-lise. 8-)

dinsdag, augustus 22, 2006

23/08: Dikke, maar opgetilde nek

Hallo iedereen!

Ik zal nekeer direct in huis vallen met het goeie nieuws zie! Ikke, moi, I, Ich kan mijn hoofdje optillen als ik op mijn buik lig!! Nahàààà! In your face, Mevrouw de Kinderarts! :-) De powertraining waar mijn mama mij iedere dag aan onderworpen heeft (amai, da mens kan u afbeulen!), heeft dus duidelijk zijn vruchten afgeworpen! Allez, en mijn noeste arbeid natuurlijk ook hé! 8-)

Af en toe kijk ik ook al eens naar mijn handjes, maar ik wil de boel nog niet forceren hé; ah nee, mijn oudjes hebben nu deze week het hoofdje gekregen, binnenkort dan de handjes! Voor je 't weet willen ze al dat ik begin te lopen enzo. Neenee, ik word veel te graag rondgedragen! :-)

Ik begin me echt wel al goed te amuseren op mijn eentje ook. Zoals jullie op de foto's kunnen zien, lig ik nu af en toe op mijn speelmat en dat vind ik super! Snorrende olifantjes, krakende giraffen,.. Het is er allemaal!

Ook met mijn eerste echte stoeltje heb ik kennis gemaakt: een Bumbo-stoeltje! Dat is dat groene WC-pot-achtige ding (zoals sommigen het noemden ;-) ) waar ik grijnzend in zit te kijken op de foto's. :-)

Verder ben ik nog steeds een supervrolijk kindje; ik lach de hele dag door en brabbelen dat ik doe! Niet te doen; soms een half uur aan een stuk; gewoon in mijn eentje.

Bedankt trouwens allemaal om dat hier zo goed te volgen hé! Ik ben altijd blij als mensen komen zeggen dat ze hier regelmatig of zelfs dagelijks komen kijken om te zien of er niet al nieuwe foto's of verhalen zijn. Allemaal die mensen die zo geïnteresseerd zijn in mij zeg, amai! Als ik daar maar genen dikke nek van krijg hé! :-)

Salukes!

E-lise.

woensdag, augustus 16, 2006

16/08: Spuit 11 geeft modder

Absoluut niet van toepassing deze uitdrukking, tenzij dan in verband met mijn eerste spuitjeservaring wur! :-) Man, ik kan u zeggen: dat deed geen deugd! De prik van de spuit ging nog (ik was trots op mezelf dat ik enkel maar een beetje lastig keek maar geen kik gaf), maar toen ze die vloeistof in mij begonnen te spuiten, heb ik fèrm mijn keel opengezet zulle! En toen was het ingespoten en toen nam die kinderarts mij toch wel op en begon die mij te troosten zeker! Ik keek eens naar mijn mama en die had hetzelfde gedacht! Het troosten wordt toch wel door de mama gedaan zeker! Enfin, eindelijk had die arts-van-mijn-voeten (ja, ik heb het altijd een zachte en toffe gevonden, maar de liefde is uit hoor!) dat door (moet je daarvoor nu zo lang gestudeerd hebben?!) en gaf mij aan mijn mama. Et voilà! Gekrijs gedaan! :-)

Ze heeft mij op nog vanalles onderzocht en gedaan en de conclusie is dat ik toch wel een ferm gezond boeleke ben! Ik weeg nu 5kg900 en meet 60cm. Een "serieuze brokke" gelijk dat ze in Lokeren zeggen!

Ivm mijn reflux, mogen mijn oudjes binnen een paar weken nog eens proberen de boel af te bouwen; na 3 maand zijn bij de meeste baby's de grootste spijsverteringsproblemen voorbij, dus we hebben er goeie hoop op!

Verder hebben we het ook gehad over mijn motorische ontwikkeling en die was niet altijd even goed; ik kan nog niet mijn hoofdje optillen als ik op mijn buik lig en ik heb mijn handjes nog niet ontdekt (dat wil zeggen: ik kijk er niet naar en maak geen aanstalten ze te gebruiken om ermee naar dingen te slaan of ze te grijpen). Maar dat komt allemaal wel in orde; met mijn hoofdje rechthouden en brabbelen was ik dan weer bij de vroege, dus.. Wij babietjes kunnen niet allemaal hetzelfde zijn hé.

Voilà zie! Dat was alweer nekeer mijne parlée voor deze week. Tot volgende week!

E-lise.

woensdag, augustus 09, 2006

09/08: Een gevoelige volgens-het-boekje-baby

9 weekjes vandaag! En een hele rustige week achter de rug. Allez, rustig: er is niets speciaals gebeurd op het vlak van mijn ontwikkeling, maar voor de rest wel veel bezoekjes gedaan en gekregen. En ik merk toch wel dat ik daar dan wat van slag door ben: meer wenen, onrustig zijn, uit mijn ritme, enz..

Een van de bezoekjes van deze week was trouwens een vriendin van mama van vroeger die een tijdje in Egypte heeft gewoond, maar terug naar Lokeren zou komen wonen omdat ze een tweeling verwacht en die liever hier zou zien opgroeien. Mijn mama vond dat supernieuws en ik ook wel eigenlijk: heb ik er direct 2 vriendinnetjes bij! Als we even grote kletskousen worden die ook vanalles uithalen samen, is mijn mama wel gezegend, amai! :-)

Mijn mama is een boek aan het lezen ("de babyfluisteraar") en volgens de typering daar ben ik een combinatie van de "gevoelige baby" (die dus vrij snel van slag raakt door verandering) en de "volgens-het-boekje-baby" (die niet veel huilt maar ook niet altijd slaapt en perfect op schema zit met zijn ontwikkeling). Ik vind dat vrij goed geraden van die madam!

Verder is de afspraak voor mijn eerste bibberspuitjes verlegd naar nu maandag. Nog even uitstel van executie dus voor mijn mama en mij!

Tot volgende week!

E-lise.

woensdag, augustus 02, 2006

02/08: Een ander kindje!

De laatste tijd slaap ik zo vaak de nacht door èn ben ik overdag zo braaf, dat mijn oudjes het altijd maar hebben over dat ik precies een ander kindje ben. Dat vind ik toch maar een rare en verontrustende uitdrukking hoor! Ik ben toch helemaal geen ander kindje..? Of zouden ze het hebben over.. dat mormel.. daar in mijn wiegspiegeltje..? Hmm.. Daar moet ik dringend mijn Mevrouw Puttermans-kwaliteiten nog eens aan tonen dan. :-)

Alleszins: ik vond dat er genoeg gezaagd was over dat andere kindje en dus heb ik vandaag nog maar eens een ambetant dagje. Je weet wel: lastig van 's morgens tot 's avonds en vaker willen eten enzo. Ze zullen 't rap niet meer over dat ander kindje hebben dan! :-) Nee, 't zou kunnen dat het door meneer de osteopaat komt dat ik zoveel last heb; of misschien heb ik weer zo'n regeldagje..

Maar voor de rest ben ik dus al uitzonderlijk braaf geweest de laatste week! Ik begin nu ook echt wel veel te brabbelen; met intonatie en al! Mijn oudjes vinden het super en slaken dan die kinderachtige kreetjes van plezier. Raaaaare mensen hoor! :-)

Ik ben zo stilaan ook aan het overschakelen op het volgende maatje kinderkleertjes en dat vindt vooral mijn mama niet zo fijn blijkbaar. Je kent dat hé: haar kleine meid wordt groot enz.. Wat ze blijkbaar wèl leuk vond, was dat het aanleiding was voor een moeder/dochter-winkeldagje, want ja: ik zal maar nekeer iets tekort komen hé! Nuja, ik vond het ook wel leuk; al die aandacht altijd aan de kassa en die vertederde blikken die mensen dan altijd in mijn wiegje werpen. Leeuuuuk! :-)

Verder niet zoveel te vertellen deze week. Volgende week moet ik voor mijn eerste spuitjes gaan (brrrr) dus daar kijk ik niet echt naar uit (en mijn mama al evenmin ;-) ). :-(

Tot volgende week allemaal!

E-lise.